Lepak santai di New Zealand Natural dengan blogger otai

Baru-baru ni aku berkesepatan melepak di New Zealand Natural kat The Curve dgn blogger malaya Ben Ashaari dan jugak blogger Fatin Fuentebella... ni smua idea si Ben laaa... die kan bujang kat KL time tu... so ade jer plan die...

Sebabkan hari tu kebanyakan blogger lain ade trasure hunt kat Putrajaya... so, kami bertiga jer la yg joint lepak2 ni... aku mcm biasa, Akiff wajib follow aku klau hari cuti... sbb nak g lepak santai2 mcm ni boleh la aku bawak Akiff skali... awal2 aku dah bg tau Akiff nak bawak dia makan ais krim sedap...

Ni 1st time aku lepak santai2 kat NZN ni... sblm ni penah gak singgah tp juz tapow ais krim die jer.. sblm ni aku juz fkir NZN ni juz jual ais krim...

Rupenyer byk gak menu2 lain yg sesuai utk makan smbil lepak2 borak2 dgn member... tp klau nak makan nasi goreng ke... spaghetty ke.... sini takde la... sini juz menu2 ringan...

Ni antara menu ringan yg blogger Fatin order... ringan sangat kann... muahahaha... waffle ais krim... perghhh... ko rase?? Huhuhu... aku tak sempat nak rasa tp Akiff sempat laaa...

Best la Akiff... kak Fatin suapkan... huh..
Okeh... ni plak menu yg aku order... aku klau g mana2 bakery store klau ada chocolate roll mmg tu jd pilihan aku.... mmg feveret... biase makan yg mini jer... tp yg ni versi besar dan panjang punyer... erkkk... minum plak dgn hot choco... pehhh... penggila coklat mcm aku mmg puas hati sgt....

Sesuatu yg ckup menarik perhatian aku bila sampai sini... ialah konsep NZN ni... sgt santai... lokasi kat celah2 eskeletor... tmpt die takde dinding... open... even bumbung diorang pun die juz buat mcm rangka bumbung jer...

Tgk la kerusi meja dia pun... sangat best utk lepak santai dan relax... sangat selesa...

Klau korang nak pkai laptop ke... nak buat kejer sambil2 ker... ade gak meja kerusi yg sesuai... mcm gegadis dlm gambar atas ni...

Okeh.... ni part yg aku paling suka... ko tgk gambar atas ni... ade mcm rak2 buku tu kann... ni adalah ruang yg dipanggil 'recycle your read'.... klau korang nak lepak sengsorang sini pun tak bosan sbb ade bahan bacaan disediakan... the best part is buku2 kat sini korang boleh pinjam bawak balik utk baca... tp ade syaratnya... korang kena bawak buku korang dr rumah yg dah baca then exchange dgn buku yg ada kat sini... next time korang dtg bwk la buku tu atau buku lain then exchange lg dgn buku lain yg korang suka kat situ... see... menarik kann... idea yg bijak... apa2 hal sblm korang ambk dan serah buku tu sila maklumkan kat kaunter dulu yer... utk makluman diorang jer...

Tp pesanan aku... klau dah dtg sini tak pekena ais krim New Zealand Natural mmg rugi besar... sedap giler... byk perisa korang boleh try...

Selain tu ade jugak minuman kesihatan... aku nak citer satu per satu jenuh la kann... korang dtg la sendiri...

Sblm aku lupe... kat sini ade jugak disediakan wifi... lepas ni klau dah penat shoping kat ikea boleh la relax2 kat sini pulak sblm balik... hehehhe...

ThankQ Ben dgn Fatin coz sudi luangkan masa isi hari cuti aku dengan Akiff...


Labels: , , , ,