Kreatif - Gunting rambut Akiff

Kreatif... pandai btul diorang ni kannn... Saloon rambut kwik & ez kat Cheras Sentral ni gune pendekatan yang bagi aku sangat kreatif utk menarik perhatian bebudak yg susah sangat nak gunting rambut... walaupun Akiff bkn jenis bebudak yg tak suka gunting rambut tp bila tgk tmpt gunting rambut gini... excited kemain die...


Belum sempat apa2 lagi Akiff dah ready dalam keter ni... keter ni sama mcm keter kontrol biase tu... boleh start enjin... ade lampu... bile pijak pedal minyak, tayar berpusing... stereng boleh pusing2... boleh tekan hont... ade music... mmg suke la budak2...

Sambil gunting rambut sambil main... Amoi ni plak lembut jer gunting rambut... tak mcm mamak yg suke pegang2 kepala... tekan2 kepala... amoi ni ikut je...

Tapi 1 jer la keburukan mendalah kereta ni time gunting rambut... bile dah bebudak dok dalam keter ni, tak mungkin la kan diorang dok keras jer dlm tu... kompom la dok tak diam... bergerak sana sini... tapi amoi ni sabar jer... lembut jer die pegang kepala... skali skali dgr die ckp suruh diam kjap... hati2 jer die gunting... risau gak aku kang tercucuk gunting tu tak pun senget ker kan... tp rasanya ok jer...

Hah ok... ni nak citer sesuatu ni... Akiff kan jenis yg pentakut dgn vacum... kat rumah kalau Akiff makan bagi tumpah... vacum la satu2nyer bende yg aku boleh gunakan untuk ugut die... muahahaha... keji tak abah ko ni... tp it's work... kalau tak gertak dgn vacum mmg bersepah2 die makan biskut kat rumah...

Smlm lepas habis gunting rambut kena duduk kat kerusi ni plak... tibe2 amoi tu ambik vacum dan vacum rambut n baju Akiff... muahahahahhahaha... Aku gelak jer tgk Akiff... muke cuak giler... tapi die tak nangis... malu la kan nak nangis depan amoi... tp dok sebut panggil "abahhh... abahhh..."... Abah hanya mampu gelak dan snap gambar jer... muahahaha...

Lepas habis kena vacum... Akiff kluar kedai dengan muke bangge giler... siap cakap kat aku... "Akiff tak takut punnn..."
Cehhhhh.... padahal....


Labels: