Betul ke Johor Premium Outlet (JPO) tempat shoping orang kaya?

Minggu lepas aku kena kerja kat JB... masa blk dari JB tu sempat la aku singgah kat Johor Premium Outlet (JPO)... sblm ni aku pernah singgah skali tp tak beli apa pun... kali ni mmg aku niat nak cari baju kemeja... aku target nak ke butik Padini dgn G2000 jer...

Dulu masa 1st time singgah situ aku tersangat bekenan dgn baju2 kat G2000 tp tak beli pun sbb masa tu budget tak brapa nak ramai... balik KL aku g cari baju yg aku bekenan tu kat butik G2000 kat KL... boleh katakan smua butik G2000 kat KL aku g semata2 nak cari baju yg aku bekenan tu tapi non hadooo... rupenyer aku baru tau yg design kat JPO tak sama dgn design kat butik2 lain... kat JPO design baju die lebih cun...

So, kali ni aku target nak rembat gak selai baju G2000 kat situ... skali bile masuk butik die ari tu kemain meriah die buat clearance sales... waaaaa... rambang mata koo... design yg ala2 aku nak dulu pun ade gak... dtp sedihnya sbb kebanyakan baju yg clearance stock ni smue saiz asian sangat.... saiz S... comel2 jer... grrrr.. utk yg bersaiz american mcm aku ni... tak byk pilihan... ade pun yg harga ratus2 selai... hwaaa...

Tapi berkat kesabaran dan kegigihan aku... akhirnya dpt gak aku sambar 5 helai kemeja pilihan hati dgn harga clearance sales... tp masa nak bayar aku rejek 2 helai sbb saiz yg 2 helai lagi tu agak sendat skit... bila pakai terserlah kat bahagian perut... wakaka... terpaksa sedar diri yg perut ni makin hari makin boolat... kang rugi jer beli...

Murah giler kann... RM29 koooo... kat sogo dgn jusco pun tak dpt harga mcm ni okeh... kain pun best... jenama pun gah...

Pstt: Dah kate kat JPO tu hanya utk brg2 branded jer kann... tercari2 gak 1 produk ni yg katanya tersangat branded sampaikan design diorang siap di paternkan lagi... tapi takde pun butik diorang tu... hi class sgt kot sbb tu tak layak dijual kat JPO tu... wakaka...

Labels: , ,