Tuesday, March 4, 2014

Putu Bambu Sedap

Putu Bambu World... 1st time aku tau pasal putu bambu ni... hari tu aku terbaca pasal putu bambu world ni kat blog kak Fieda... katanya sedap kemain... beli kat area chow kit... lepas baca blog die, hari tu jugak aku g cari putu bambu tu... kehkehkeh... aku ade memory pasal putu bambu ni... nnti hujung entry aku story...


Korang yg nak try Putu Bambu World kat tgh2 KL ni... Senang jer nak cari kat area Chow Kit tu... ade kat depan kedai Floral... atau sederet dengan kedai Rorine... atau kalau korang tahu kedai Menang kat chow kit tu... haaa.. kat situ laaa...


Famous rupenyer putu bambu world ni... tapi knape aku tak tahu ni... huhuhu... aku try la google tadi... dah banyak orang review sbnrnya... dan penah masuk paper Berita Harian jugak... klik sini utk article dari Berita Harian...



Putu Bambu World ni banyak cawangan rupenyer... kalau tak silap aku ade byk lg cawangan yg diorang blum update kat list fb ni... kat Port Dickson pun dah ade... Bukit Jalil pun dah ade...

Sebagai peminat putu bambu... aku rasa taste dia not bad... sedap la jugak... kalau aku mkn boleh habis sebekas tu sorang... sebekas RM3.00 ade 5 ketul... aku beli hari tu time lunch... diorang ckp putu bambu ni boleh tahan sampai ke malam... mule aku risau gak kot basi sbb die kan dah letak kelape siap2 kat putu tu... tapi diorang kate boleh jer simpan utk mkn mlm sbb kelape tu diorang dah kukus dulu... sbb tu lambat basi...

Citer pasal putu bambu ni aku ade memory aku sendiri... citer sekitar tahun 2010 punyer ni... 

Ade skali tu tibe2 aku rasa mcm teringin sangat nak mkn putu bambu... tapi tak tahu nak beli kat mana... tiap hari aku balik kejer aku berpusing2 cari orang jual putu bambu kat area Cheras... 2 3 hari gak aku dok mencari... tak jumpe gak... yg aku jumpe smue putu mayam... ade skali tu aku tanyer sorang penjual putu mayam ni kat area Batu.9 Cheras... kat mane aku bleh dpt putu bambu... die ckp ade jual kat pasar malam Pekan Batu 9,Cheras... pasar malam tu tiap hari ahad... Hohoho... nak tunggu ke hari ahad tu rasa mcm lambat jer... then bile dah hari ahad... pkul 4 petang aku dah tercongok kat kwsn pasar malam situ... Miss Permaisuri pun ade teman aku skali... kitorang tunggu dlm keter sbb pasar malam blum start... yg jual putu bambu tu pun blum menjual lagi... bile dah nmpak jer org putu bambu tu dok siap2 perkakas die... aku siap g tunggu kat die... jadi org 1st yg beli... masa tu plak hujan lebat.. gigih giler... hahaha... bile dah beli tu aku makan sebijik jer!!!! Wakaka... tak sedap sgt tapi puas sbb dpt mkn...

Time tu aku tak syak pun aku mengidam walaupun wife dah syak dah... balik dari beli putu bambu tu, wife suruh singgah farmasi beli pragnancy test... skali bile dah test mmg positive... hohohoho... gitu rupenyer kekdah orang ngidam.... sbb tu skrg ni kalau aku nmpak putu bambu aku rasa mcm feeling smcm jer... kenangan beb...

Haaa... itu lah ceritenyer asal usul Akiff... tibe2... hahahha...


7 comments:

  1. telan ailio pulak tengok entry putu bambu hang ni.nanti nak suruh nizam carikan la. (^^)

    ReplyDelete
  2. Sedappp putu bambu...

    nantikan Putu perak plk lepas ni. hehehehe

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum bro. hahaha ada memori rupanya ya. hehehe.. sheila sekarang suka gila makan kuih muih. lagi-lagi masa ganti puasa 9 hari lepas. perghh jenuh nak cari kuih muih waktu petang .. dah ler bukan bulan puasa T____T

    ReplyDelete
  4. yayaya
    putu bambu memang sedap....
    kalau kat belah utara..memang agak terkenal

    ReplyDelete
  5. Wah murah jugak. Makan panas-panas sedap ni

    ReplyDelete
  6. dapat juga blogwalking sini lagi :)
    maaf ganggu :)
    jom ke blog syira and join Giveaway 2014 by Syira Lokman ^_^

    HADIAH HEBAT !
    Bloglist, Tudung, Topup, Lukisan, Keychain dan percuma Domain dot com
    Hadiah Misteri untuk TOP REFERRAL juga! :) tq

    ReplyDelete
  7. kat tempat saya, putu buluh (x kira, nk panggil putu buluh jugak.. eheh) harga dalam 4 biji RM2.00..

    ReplyDelete