Perpisahan untuk kebahagiaan | ::Blog Abah Careno::

Monday, March 3, 2014

Perpisahan untuk kebahagiaan

Entry ni dah lame aku buat... cuma tunggu hari nak publish jer... masa awal2 perpisahan hari tu aku taknak publish sbb takmo Miss Permaisuri meraung lak baca entry aku ni... hahaha... now aku rasa smue dah stabil dah... dah boleh terima kedaan masing2... so boleh la aku publish ehhh...


Sehari sebelum hari pendaftaran kat Hotel Goldcourse, aku dah mcm tak keruan... hati aku resah jer memanjang... aku mcm tak ready nak berjauhan dgn Miss Permaisuri aku tu... bila terkenangkan Akiff lagi aku jadi tak keruan... tp aku cuba cover sebaik mungkin... berlakon seolah2 aku ok jer...

Hari pendaftaran kitorang kluar rumah pkul 7.30 pagi... smpai hotel pkul 9.15 pagi... wife masuk utk lapor diri dulu dan dengar taklimat... aku dengan Akiff plak ke rumah cousin aku kat Shah Alam... lepak sana dulu sementara tunggu tgh hari...  time lunch aku g hantar bag Miss Permaisuri kat hotel tu... masa tu Akiff dah lena dalam keter...

Masa detik perpisahan tu... miss permaisuri peluk cium Akiff pun die tak sedar sbb tido... Akiff kalau dah mengantuk sangat, buat mcm mana pun tak sedar... pastu masa nak salam n peluk2 cium dgn aku tu... aku dah mengalir dah air mata... aku tgk Miss Permaisuri pulak yg lebih tabah dari aku... hwaaaa... serius aku tak dpt nak cover2 lagi... pastu dlm keter sepanjang jalan air mata ni mcm pili air... non stop wpun aku rs mcm aku tak nangis... tp air mata tetap kluar...

Dah smpai rumah aku lagi la neves... aku jd takut nak masuk rumah... dok terbayang Miss Permaisuri ada kat rumah... masa tu Akiff dah terjaga dah...

Bila dah masuk dalam rumah... terasa suraaaaaammmmmm yg teramat sangat... puas kontrol dan pujuk hati ni... tiba2 Akiff plak lari masuk bilik cari ummie dia... siap tanya mana ummie... waaaaaaaaaaarghhhh... empangan pecah lagi... huhuhuhuhu...

Aku cakap kat Akiff yg ummie g kejer jauh... ummie balik lambat lagi... banyak hari... slamber jer Akiff jawab "Oooo..." mcm faham sangat pulak... pastu Akiff sebok nak tgk katun... masa Akiff layan katun tu aku bg dia ayam KFC seketul... habis Akiff makan... tgk Akiff makan pun aku jadi sebak... hohoho... giler kannn... segala benda yg Akiff buat aku jadi sebak...

huhuhu... emosi aku dah mcm org giler dah time tu... mcm org hilang bini... padahal perpisahan ni hanya sementara jaa... tp dia punya emo smpai aku lak rasa memalukan diri sendiri... tp apa bleh buat... prasaan tu dtg dgn sendiri... bkn dibuat2...

Now, aku dah tenang dan ok skit... cuma dok menghitung hari Miss Permaisuri balik cuti skolah nnti... hehehe... wahai masa... cepat la berdetik... tak sabar tunggu cuti skolah ni...




10 comments:

  1. Assalamualaikum. alahaii kesiannya. sedih kot berjauhan dengan orang tersayang kan. semoga cepat2 isteri bro transfer semenanjung semula. kesian akiff ~~~

    ReplyDelete
  2. Ok...ok..aku pun sedih ni.., binik kau baca aku rasa kompom nangis..hahahahaha,

    ReplyDelete
  3. sedihh laa wehh... ikhlas nmpk nye coretan ni..

    ReplyDelete
  4. semoga tabah menghadapi walaupun bukan mudahkan:)

    ReplyDelete
  5. tak dapat bayangkan nizam kalau dia dalam keadaan macam hang lan. bukan aje nangis, mungkin boleh pengsan jap dia.hihii..

    ReplyDelete
  6. bertakung air mata baca. sabar ye abang Lan.... jap je sikit lagi...

    ReplyDelete
  7. Akiff lbh tabah drp abahnya . budak tak byk fikir cam org dewasa ... takpe . sat gi bantal peluk balik ler ...

    ReplyDelete
  8. sdihnya.. ksian akiff... walaupun dia msih bdak.. dia tetap cool ja.. hihi...

    ReplyDelete
  9. huhu jgn sedeh2 yer akiff.. ikut je abah pergi mana...

    ReplyDelete
  10. kata org, sayang bini tinggal2kan.. baru nnti timbul rindu.. hehehe

    ReplyDelete