Tebus tiket flight dengan Enrich

Yeahhh... akhirnya tadi aku dah beli tiket flight utk Miss Permaisuri balik KL bulan dpn... kan bulan dpn ade cuti skolah seminggu... (kenape tak cuti skolah sebulan ehhh... grrr....)

Smlm Miss Permaisuri dah g lapor diri kat sekolah yg die kena mengajar tu... kat Sibu... bile dah kompom lapor diri dan pengetua pun dah terima... hari ni aku terus cargassss beli tiket flight... 

Mule2 ushar Air Asia dulu... Perghhhhh...
RM744 sehala... giler!!!
Dah mcm nak g bercuti ke Hong Kong dah... siot... time pagi murah skit tp time tu kan kat skolah lagi... ampeh la Air Asia ni... memainkan perasaan orang jer...

Aku chek MAS lak... syarikat penerbangan yg asyik rugi tuu... hahaha...

RM463 sehala... still mahal bagi aku...

MAS pun same jer perangai mcm Air Asia... time pagi murah... bile dah petang jadi mahal... Grrr....

Ade gak aku ushar ticket utk the next day... tp still mahal... yer laa... cuti skolah dah start kann... die mcm tau jer cikgu2 semenanjung yg bersepah kat sana tu smue nak balik semenanjung... sbb tu die buat mcm tu...

Ok tak per... aku chek point Enrich aku... Enrich tu korang tahu tak apebende...?
Sng citer, Enrich tu mcm Kad Bonus Link gak... cume name die Enrich Kad... tiap kali nak chekin naik MAS, juz bg kad tu dan collect point... korang kalau nak dftar Enrich Member boleh klik sini... isi form online jer... nnti diorang akan pos kad Enrich tu... Daftar free jer... takde ape2 bayaran...

Ni haa bentuk kad die...

Kann kejer aku memerlukan aku slalu kluar outstation... byk gune flight MAS... hasil dari lebih 4 tahun aku kumpul point tu smue... ade la lebih kurang baki 48,000 point... itu pun dah beberapa kali aku redeem point sblm ni... untuk kali ni terpaksa aku gune Enrich point aku tu utk bli tiket flight Miss Permaisuri...

Sebenarnya aku dah lama collect point ni utk pergi bercuti luar negara dgn Miss Permaisuri dgn Akiff... dok tunggu date yg sesuai jer... tak dpt cover smue tiket pun... at least dpt cover sehala pun dah ok dah kannn... tp sbb keadaaan yg lebih memerlukan... tadi aku redeem point aku tu utk bli tiket flight Miss Permaisuri balik KL bln dpn...


Aku gune 15,000 point utk redeem tiket dan cuma perlu bayar tax RM131 jer... jimat kannn... harga asal RM463... jimat RM332...

Rasa puas hati dpt guna point Enrich ni pada waktu yg memerlukan... 


Labels: ,