Mesin penyamun

Korang penah nmpak mesin cenggini... skrg ni merata2 ada... banyak lak tu... kat kedai mamak depan umah aku pun ade mendalah ni...

Akiff pantang nmpak mesin ni... nmpak jer mesti lajuuuu jer die mintak duit kat aku... bukan aku yg ajar die beli mendalah ni tp die tgk budak2 lain dok beli bende ni kat mamak umah aku tu... dari situ die tau dlm tu ade mainan...

Baru2 ni aku g mamak lain plak kat umah aku... sebelah kedai mamak tu ade kedai stationary... dpn kedai tu ade lak mesin ni dok beratur kat situ... Akiff ape lagi... sebok la nak duit... slagi tak bagi jgn harap aku nak dpt masuk dlm mamak tu... kang nak duduk kat meja pun tak boleh... die sebok nak ke mesin tu...

Dlm byk2 mesin tu, aku ushar ade la 1 mesin yg atas ni... ikutkan gmbr die mcm dpt lampu kelip2 letak kat rim basikal... ok laa... aku suruh Akiff masukkan duit kat situ...

Dah masuk duit... pusing tombol tu... kluar la telur ni sebijik...

Dah dpt telur ni baru la Akiff nak masuk kedai mamak tu... baru la die nak duduk... pastu dah duduk tu sebok la suruh aku bukak mendalah telur ni... sebelum2 ni mmg ade jer dpt mainan keter atau moto atau bola yg super duper kecik molek... tapi kali ni...

Dapat mendalah atas ni... seketul plastik ade ukiran binatang ape ntah... plastik ni sbnrnya loket utk pasang kat rantai atau tali... Grrr... bengang giler aku... kat dpn mesin tulis mende lain... dpt mende lain... dah la dpt bende ntah hape2... dah dpt mendalah ni Akiff skit pun tak pandang... die pun tak tahu kekdah nak main mendalah ni...

Bende mcm ni harga singgit woiii... bende ni kalau bg sekotak free kat aku pun aku buang tepi longkang jer... panasss hati siot... agak2 la nak menipu pun... letak la gmbar betul2 kat mesin tu... ni gmbar lain tp dpt lain... dah la dpt bende yg 'sampah' sangat bagi aku... betul2 mesin ni nak menyamun duit orang...