Lens 80-200 f2.8 untuk dijual

Lens 80-200 f2.8

Gambar atas ni adalah lens yg aku beli hampir 2 tahun lepas... aku beli lens ni sbb masa tu nekad nak serius dlm wedding fotografi... tapi smpai skrg tak jugak serius... hahaha... sebab kekangan masa... (alasan)...

Sebenarnya aku sangat minat bidang fotografi ni tp bab nak mengedit dan meng'album'kan hasil2 gambar tu yg buat aku terbantut... kalau stakat shoot gambar jer mmg aku minat...

Dan disebabkan smpai sekarang aku tak aktif pun dgn wedding photography... sbb tu aku nak jual lens ni... lens ni sangat berat beb... nak bwk jenjalan pergi bercuti sangat lah tak sesuai... dan sbb tu lens ni terperuk jer kat rumah aku... tp don't worry... aku simpan lens ni dlm dry box... insyaAllah takde kulat... aku jaga elok2... bende mahal beb... giler tak jaga elok2...

Bulan lepas aku ade try letak lens ni kat kedai camera kat Pertama Complex... kdai situ kan ade jual lens 2nd hand... aku mintak diorang tolong jualkan... aku letak 2 minggu jer kat situ... tp non adoo yg beli... sblm letak situ, tokey kedai tu chek dulu kondisi lens ok ke tak..  die kate lens ok jer... takde masalah... cuma lens nak fokus agak slow... sbb lens lama kannn... tapi aku tak fhm pun ape yg die mksudkan fokus slow tu... kehkehkeh... korang yg berminat boleh la kite set date jumpe utk test dan tgk dulu mcm mana... kalau ok boleh terus COD... kalau tak ok pun takda hal... aku kat Cheras...

Cikgu Adhadi Mohd ade kongsikan 1 article yg aku nak share dengan korang pasal lens 80-200 f2.8 ni...

Nak baca article sebenar boleh klik sini

Korang yg tgh blajar berjinak dlm dunia fotografi ni wajib kena kenal Cikgu Adhadi... bagi aku die sgt otai bab fotografi... aku pernah skali joint bengkel fotografi percuma yg dia pernah buat dulu... die jugak ade jual DVD khas yg die buat utk para beginner mcm aku ni utk belajar dgn cpt dlm fotografi... aku dah ade beberapa koleksi DVD dia... korang boleh masuk kat Adhadi.com utk segala maklumat lanjut...
Tibe2 terpromote servis Cikgu Adhadi plak... hahaha... iklan free...

Okeh... now aku tunjuk beberapa sample gambar yg aku ambk guna lens ni...


Haaa.... Harga mcm mana?
Okeh... Aku start dengan RM1,200... tapi still boleh nego lagi...
Ehhh... lupe nak bg betul2 clear... aku nak jual lens jer tau... tak termasuk body... huhuhu... jgn tanya plak harga tu skali dgn body ke tak... aku sekeh kang...

Yg berminat boleh emailkan kat aku di lan_careno@yahoo.com... nnti aku bg no phonoe kat email tu utk kita berwassap or calling2... tak pun inbox fb aku pun boleh...


Labels: , , ,