Bubur Bogel untuk Akiff

Sedapnya Akiff makan bubur abah masak... hehehe...

Dah seminggu ummie kat Sarawak... Abah dgn Akiff makin hari makin boleh biasakan diri... tapi nmpaknya Akiff lebih cpt biasakan diri berbanding abah... hahaha...

Skrg ni ada 1 perkara yg aku rasa terkilan skit... huhhu...

Aku tak pandai memasak... hwaaaaaa...

Tiap hari aku tau masak bubur bogel jer utk Akiff... kdg2 aku lebihkan utk aku skali... itu jer yg aku tau masak... nak buat lain dr yg lain mmg tak tahu... sorry Akiff... harap Akiff tak jemu... untuk seminggu ni nmpak Akiff mcm boleh jer terima bubur aku masak... siap makan bertambah lagi... tp kalau dah lama-lama, nnti Akiff tengok bubur pun boleh muntah... huhuhu...

Stakat masak nasi aku tahu... tp nak mkn dgn ape... aku tau goreng telur jer... huhuhu... nmpak gaya aku kena blajar memasak slow2... tp buat ms skrg aku jamu jer Akiff dgn bubur air tangan si abah... hehehe...

Bubur aku simple giler... tp smlm aku sajer buat kelainan skit... aku boh isi ikan... aku beli isi ikan yg bli kat pasar die potong seketul2 tu... ikan apa ntah... aku plan nak masukkan isi ikan tu dlm bubur... tp lps bli balik rumah aku dah blur mcm mana nak basuh ikan tu... serius... tak pernah aku basuh ikan... penah la tgk Miss Permaisuri basuh dgn limau nipis laa... garam laa... asam laa... tp aku tak tau... jd aku juz basuh gitu2 jer... buang2 darah jer... hanyir ke tak blakang kira... jnji xde darah... hahaha...

Sblm masak bubur aku goreng dulu isi ikan tu... lumurkan dgn garam n kunyit then goreng... pastu aku masak bubur mcm biasa... pastu agak dah kering skit aku perisi isi ikan tu then masuk dlm bubur... rupenyer isi ikan tadi tak btul2 masak... hahaha... gasak laa... sbb nak masuk dlm bubur kan... harap2 die masak masa dlm bubur tu... wakaka... lps tu aku citer la kat Miss Permaisuri... die ckp ikan tu xyah goreng pun xpe... perisi isi ikan, buang tulang dan terus masukkan dlm bubur jer... huhuhu... mane la aku tau... ingtkan kena goreng dulu... kehkehkeh...

Tapi, Alhamdulillah... sedap jugak bubur isi ikan goreng aku tu... bertambah2 Akiff makan... hahahaha...


Labels: ,