Main dan Belajar di Rumah

Semalam aku tertarik dgn aktiviti yg Miss Permaisuri buat dengan Akiff kat rumah... bendanya nampak simple jer tapi sebenarnya ia membantu proses pembelajaran Akiff serta dpt menghubungkan sel-sel otak Akiff agar bersambung dengan jayanya... waaahhhh... curik ayat iklan Susu Anmum kjap... hahaha...


Miss Permaisuri ajak Akiff main menggunakan penyepit baju... die ajar skali jer mcm mana cara nak guna penyepit tu... pastu die suruh Akiff buat sendiri penyepit tu untuk sepit keliling mangkuk... smlm aku balik kejer aku tgk bukan keliling mangkuk jer die sepit... mane2 yg die boleh sepit smue die nak sepit gune penyepit baju tu... hahaha...

Semalam aku suruh dia sepit kat telinga aku... pastu bila die sepit tu aku buat2 la sakit sangat2 kena sepit... kelam kabut die cabut penyepit tu dan say sorry... hahaha... lawak jerr.... "sorry sorry.." kata Akiff... wakaka...


Aktiviti kedua pulak adalah kenalpasti colur... selama ni aku terlupa nak ajar Akiff mengenali colur... kalau ada pun hanya melalui video kat chanel Baby Einstine... tp semalam Miss Permaisuri keluarkan mangkuk dan set sudu garpu yg colurful yg kitorang beli kat ikea tu then mintak Akiff masukkan sudu garpu tu ikut colur yg sama...

Seee.... bijak anak abah...

Apa yg aku nmpak, aktiviti ni bukan sajer dpt melupakan kejap Akiff dengan katun dia kat TV tu dan jugak aktiviti ni melibatkan komunikasi dan interaksi parents dgn si kecik... bagus kannn...

Korang nak tahu lebih lanjut mcm mana Miss Permaisuri ajar Akiff main2 cenggitu boleh klik sini sebab Miss Permaisuri ade ceritakan dalam blog dia dah... ade video keek skali kat blog dia... pergi lah melawat....



Labels: , , ,