Treasure Hunt @ MaTiC Fest 2013

Korang dah baca blum entry pasal MaTiC Fest 2013 yg aku buat sebelum ni... jgn nak ngelat ok... penat aku membebel kat sane... p baca dulu... klik sini

Masa kat MaTiC Fest 2013 hari tu, aku terlibat dengan xtvt treasure hunt... ade 43 pasukan yg mendaftar utk treasure hunt kali ni... setiap pasukan terdiri dari 2 orang... partner aku blogger terkenal malaya tu... Ben Ashaari... ni kali kedua aku berpartner dgn Ben kat treasure hunt...

Sebelum peserta dilepaskan pagi tu... ada senam robik tarian 1 Malaysia...


Nov 30, 2013 | ya ampunnn... kayunyer aku bab2 menari ni... hahaha... malu dgn diri sendiri... by lan_careno on Keek.com

Ya Ampunnn... kayunya aku bila bab menari ni... nasib baik takde orang rekod.. memang langkah aku sumbang giler... hahahaha...

Lepas dah berpeluh dok menari di pagi hari... baru kitorang dilepaskan beramai2...

Ada 10 chek point... sorry aku tak sempat nak shoot smue gambar task yg kitorang buat...

Chekpoint 1
Kitorang kena sumpit belon dlm masa 45 saat... orang yg menyumpit kena tutup mata... sorang lagi bagi arahan... dalam task ni aku bg arahan dan Ben yg sumpit... kena pecahkan 3 belon tp kitorang dpt pecahkan 1 jer... huhuu... point ikut bilangan belon yg pecah...

Chekpoint 2
Kena main paintball... sorang jer yg kena buat... tembak point yg tertinggi...  die bg 3 percubaan.. markah tertinggi dlm 3 percubaan tu akan diambilkira... dlm task ni Ben yg tembak... aku rilex jer... wakaka... kitorang dpt 100 point... penembak tepak si Ben ni... patut la cpt jer Qhaliff nak dpt adik... ehhh... tetibe... hahaha...

Chekpoint 3
Sedut kacang guna straw masukkan dlm botol dlm masa 1 minit... point ikut bilangan kacang... yg ni due2 orang kena buat serentak dan kitorang dpt 30 point...

Chekpoint 4
Tugasan ke 4 ni berlaku perbalahan sikit antara kitorang dgn pihak urusetia... geram giler weh... arahan yg diberikan tak jelas... tak pasal2 kitorang punyer task kali ni dibatalkan... task die kena baling durian kearah tin yg disusun kat dpn dlm keadaan mata ditutup... katanya kena jatuhkan smua tin... 3 balingan setiap orang... masa Ben baling ok jer... time aku baling aku bukak penutup mata nak tgk baki tin yg tinggal... masa tu ade baki 1 balingan lagi... tibe2 org tu kate kitorang dibatalkan sbb tgk... cisss... bengong... arahan kate baling sambil tutup mata... takde plak ckp kena tutup masa tiap masa... mmg time baling aku tutup mata tp time nak pegang durian tu bukak laa mata... dah la durian tak cukup... nak kena collect sendiri... takkan nak collect durian tutup mata... tak pasal2 kena baling dgn pasangan lain plak... grrrr... berlaku la perbalahan skit kat situ sbb urusetia tak bg arahan dgn jelas... huh...

Chekpoint 5
Task kali ni kena isi air dlm botol menggunakan span... sorang berdiri kat bekas air dan sorang lg kat botol air... yg berdiri kat bekas air tu aku ler... aku kena baling span basah kat Ben kemudian Ben akan perah span tu masukkan dlm botol... sorry takde gambar sbb kelam kabut... masa ni tgh hangin kat task no 4 tu... smpai lupe nak ambk gmbar... hahaha...

Chekpoint 6
Main dart... baling dart ke papan dart... sorang ade 3 balingan... kena kumpul point paling byk... tp dpn papan dart tu ade pasang belon sbg halangan... kalau kena belon dan belon pecah dikira batal terus... kosong terus point... point kitorang brape ntah... itu pun Ben yg bg kena papan dart... harapkan tgn aku yg tak bedong ni... 1 pun tak kena... hahaha... Task ni pun tak ambk gmbr...

Chekpoint 7
Main silang kata... aku rase ade kot dlm 30 perkataan nak kena cari... time ni paling bazir masa... dah la lama giler nak cari chekpoint ni... tersembunyi... penat berpusing2... pastu dah jumpe kena buat silang kata plak... 20 minit masa kitorang ambk utk siapkan silang kata tu... aku tgk ade team lain yg smpai lewat dr kitorang tapi dapat siapkan lagi awal... huhuhu... maklumlaahhh... team bapak orang... byk urat dah putus... hahaha... task yg ni pun takde gambar sbb stress dok mencari perkataan... kekekeke..

Chekpoint 8
Task kali ni kena main skeeping... tali diikat kat tiang... sorang kena pusingkan tali tu dan sorang lompat... tukang pusing tali kena pejam mata... aku tukang pusing dan ben lompat...

Chekpoint 9
Kena teka binatang... sorang kena buak aksi binatang dan sorang lagi kena teka... kalau korang ade mesti best... dpt tgk mcm mana Ben buat aksi orang hutan, kucing, anjing, singa dan tikus... hahahha...

Chekpoint 10
Sorang tutup mata dan buat teh tarik halia... bila buih teh tarik tu menepati kehendak urusetia maka sorang lagi kena minum air teh tarik tu... hehehe... dan aku la yg tukang minum tu... kehkehkeh...

Habis smua task kitorang memecut ke garisan penamat... team kitorang adalah team ke 4 dari 43 team yg menyertai treasure hunt ni... ingtkan ade peluang nak dpt top 10... rupenyer tak langsung... hahaha... penat tunggu smpai pkul 4 semata2 nak tau keputusan treasure hunt...

Hadiah bagi Treasure Hunt

Apa pun MaTiC Fest 2013 adalah terbaik... aku dah gian plak nak joint xtvt bertreasure hunt ni...


Labels: , , ,