Nasi Arab terbaik di Alor Setar

Sebelum aku update cerita2 cuti2 Malaysia aku... aku up dulu entry yg ni sbb gambar dah sedia ada...

18hb Disember ari tu aku dgn family g makan2 besar kat Arabian Delight atau Restoran Makanan Arab kat Alor Setar... dah lama tak kluar makan besar 1 family... biasa tak cukup corum jer... aku la yg biasanya takda... adik bradik aku yg lain smua ada jer kat kg.. aku sorang jer yg merantau... huhuhuu....

Restoran ni terletak seberang jalan dgn Masjid Al-Bukhari.. kiranya tak jauh la dengan Giant Alor Setar tu...

Malam tu kitorang order ni haa...

Chicken Mendy (RM35.00)

Lamb Mendy (RM45.00)

Order main dulang2 punyer... 1 dulang ni boleh makan antara 4-5 orang... kitorang semue 10 dewasa 3 kanak2... so, order la 3 dulang besar... 2 set Lamb Mendy dgn 1 set Chicken Mendy... siap ade lebih bawak balik lagi...

Kesedapan mendy ni aku bagi 4 bintang... mmg sedap walaupun aku pernah makan yg lagi sedap dari ni kat KL tp not bad... berbaloi jugak...

Ni kebab ayam kot... aku tak sure... tak tahu la sedap ke tak sbb aku tak sempat rasa pun... tp sedap la kot sbb kakak aku siap tapow lagi 2 bawak balik...

Aku dah tak tahu nak citer ape ni... dok update pasal makan rasa pedih pulak perut aku ni... layan gambar jer la ehhh...

Ni ruang makan yg ade dlm tu... kalau dtg 2 3 orang ok la ambk mkn bersila mcm ni... style jugak kannn...

 Sebab kitorang ramai... tak muat nak makan dalam cubicle mcm tu...

 Berselera abah aku makan...

Untuk rujukan korang... nak aku bagi senarai menu dan harga kat situ... siap ade no fon skali...

Haaa... alang2 esoknya 19 Disember tu jatuh birthday kakak sulong aku yg ke 27 tahun... aku sajer la buat surprise beli kek skali masa nak ke kedai makan tu... sebenarnya aku yg nak mencekik kek tu... aku dgn Akiff mmg hantu kek... ekekeke...

Anak2 buah yg sebok lebih nak tiup lilin... hahaha... lilin tu kena 2 3 kali pasang sbb bg turn sorang skali tiup lilin... hahahaha...

Seronok dpt mkn ramai2 mcm ni...

Labels: , , ,