Model Tudung Bidan Terjun

Dah knape aku cakap model tudung bidan terjun plak ni... hahaha... cenggini kisahnya...

Kawan aku rekemenkan aku kat kawan die utk shoot sample2 tudung die... kwn aku punyer kawan ni ade bisnez online jual tudung... kawan aku ni mmg tahu aku biase ambk job utk photoshoot wpun aku ni bukan photographer sgt pun... shoot pun juz sbb minat... so, die mintak tolong aku sbb katanya nak nmpak gmbr tu lebih menarik kalau upah org yg shoot dari die shoot sendiri...

Mule2 aku mcm malas nak ambk job tu... tp sbb kwn aku ni dah tolong rekemenkan kat kwn die... aku pun terima jer la job tu... bile aku sembang2 dgn tokey tudung tu... die kate die takde model... die nak aku carikan model... aku ingtkan die dah siapkan model then aku shoot jer... huhuhu...

Lps bincang itu ini akhirnya aku setuju nak shoot dgn model tudung pulak adalah pilihan aku sendiri... hehehehe.. so, aku tak nmpak orang lain dah... aku nmpak Miss Permaisuri aku laa... sbb aku mmg suke sgt tgk Miss Permaisuri aku bertudung... nmpak ayu2 muslimah melayu terakhir gitew... hahahha...

Miss Permaisuri pun setuju jer asalkan ade payment... waaaa.. kemain demand... ok2... aku bincang lg dgn tokey tu... aku bg 1 price skali dgn upah model... then die setuju...

Ahad die bagi kat aku tudung tu... hari rabu aku dah emailkan kat die hasil gambar2 tu smue... cepat tak kerja aku... wakaka... yer laa... nak job lagi kan... harus la kena kerja pantas...

Mula2 aku ingtkan nak shoot outdoor jer... mcm menarik gak... takyah nak sewa2 studio bagai... tapi lps fikir2 blk, aku shoot studio jer la sbb ade tudung yg nak kena iron dulu sblm shoot... kalau outdoor mcm susah skit dan mkn masa nak tukar2 tudung... dah la ada 18 design... kalau studio sng sbb tmpt salin smue dah ade... cermin smue dah siap...

Akhirnya hasil gambar adalah seperti kat bawah ni...


Kalau tak silap aku, tudung2 ni smue dari koleksi tudung Nur Kasih...

Korang yg ade bisnez pakaian atau tudung yg nak ade gmbr2 yg look profesional mcm ni... sila berhubung dgn aku... pakej skali dgn model.... waaa.... hehehe... sempat lagi promote...


Labels: , ,