Ada anak dah susah nak pergi jenjalan

Gambar masa ke gudang carpet kat Nilai 3...

Jenis Akiff dan mungkin jugak kebanyakan budak2 lain yg sebaya dgn dia... kalau nak berjalan tu mesti takmo pegang tangan kite... nak jln sendiri... grrr...

Aku geram gak... risau jer kang tibe2 hilang ke ape kann... dah la byk jer kes skrg ni... mata ni tak boleh nak leka langsung... sentiasa kena perhatikan die... kalau nak shoping tu mmg payah la sikit... nak tgk barang lagi... nak ushar dia lagi...

Kadang2 tu kite plak yg nak kena folo kat mane die pegi... sudahnya apa pun tak boleh beli... kalau nak g expo2 ker lagi la fikir banyak kali... dulu aku rajin jugak pegi Matta Fair ke... PC Fair kee... Home Dec ke... Mother n Baby fair kee... ape2 fair jer la...skrg ni tmpt2 clouded dgn manusia mcm tu aku dah jarang sgt nak pegi sbb Akiff jenis nak jln sendiri... takmo org pegang dan takmo di dokong...

Tapi baru2 ni aku ade borak2 dgn sorang brother ni pasal pe'el bebudak skrg ni yg mcm Akiff ni laa... die kate kat aku, time ank sorang ni la nak pegi expo2 atau fair2 cenggitu... ank sorang boleh jer nak kontrol lagi... nnti bile ank 2 3 mmg lagi la susah... so, nak pegi baik pegi time ank baru sorang...

Hmmm... fikir2 blk betul gak kann... kang ank dah bersusun lagi susah... bkn nak kate ank tu menyusahkan tp demi keselamatan diorang kite sbg parents kena fikirkan bende tu smue.. dari berisiko baik kite elakkan...

Korang plak mcm mana? 

Published with Blogger-droid v2.0.10