Percutian di Hard Rock Hotel Penang (Episod Akhir)

Wawawaaaa.. kemain lagi ehhh... siap berepisod bagai... padahal 3 episod jer... wakaka...

Nah untuk bacaan ilmiah korang... Episod 1 (klik sini), Episod 2 (klik sini)...

Cerita pasal hari chekout plak... waktu chekout biasa la kan mana2 hotel pun... pkul 12 dah kena chekout tp Miss Permaisuri ajak chekout awal... sbb nak terus balik KL hari tu... tapi takda maknanya aku nak kluar awal... bayar mahal2 nak chekout awal plak kan... dah la masa chekin pun lambat... dkat pkul 5 ptg baru chekin... grrr.... membazir jer...

Pagi2 aku bangun tido, buat nescafe panas terus lepak luar bilik yg mengadap pool tu...

Ade plak amoi2 bilik sebelah dok bersuka ria berenang renang dpn aku... dpt la cuci mata di awal pagi... nasib baik Miss Permaisuri tido lagi... kehkehkeh...

Aku tgk diorang berendam rasa geram plak... nak terjun gak tp sujuuuuk... sejam gak la aku lepak kat luar tu, tibe2 dgr Akiff nangis... bangun tido terus cari aku... dah tu nampak plak pool kat luar.. tergedik2 nak mandi pool plak...

Tukar baju Akiff, tukar baju aku... dushhh... terus terjun pool... sejuk pun sejuk laaa... menggigil kami anak branak... muahahaha... pastu amoi2 tu dok syok layan Akiff plak... cisss... aku yg dr awal dok kat luar diorang buat tak nampak jer... Akiff kluar jer trus mcm mesra alam plak...

Masa mule2 dok berendam dalam tu, air pancut theme park tak on lagi... gelongsor smue tu pun tak bukak lagi... waktu operasi utk theme park tu dari pukul 8 pagi smpai 9 malam... so, kitorang berendam jer dulu... aku tgk Akiff pun dah menggigil dah... bibir dah biru dah... aku pun dah nak keras dlm pool tu, baru nak masuk bilik tibe2 theme park tu on... air memancut2... arghhhh... Akiff sebok nak kesana plak...

Tak jadi masuk bilik... sambung main2 kat theme park tu plak... heaven giler... takde orang lain slain aku dengan Akiff... itu theme park kami yg punyer... Miss Permaisuri dlm bilik dok bersiap... langsung tak kluar bilik... huhuu... takde la gambar kami pagi tu...

Pkul 9.30 pagi baru aku dengan Akiff settle kat pool... masuk bilik mandi2 dan siap2 pastu trus g brakfast... aku rasa dalam byk2 hotel pernah aku g, breakfast sini adalah antara yg terbest... banyak menu yg best ada...

Tapi sorry coz tak banyak gambar sempat aku hambek... kalut dgn Akiff...
Dan banyak2 menu brakfast yg ada... ini paling Akiff suka... dah tu tak bagi orang tolong suapkan... nak suap sendiri...

Habis makan2... sebelum masuk bilik ambk brg2 utk chekout... bergambar dulu kjap dgn fesyen2 baju yg dorang display tu...

Tepat pkul 12 baru kitorang chekout...

Bagi aku, percutian ke HR Hotel Penang ni adalah antara percutian yg berbaloi... rate bilik mmg agak mahal tp dgn apa yg disediakan aku rasa sangat berbaloi... keadaan pool dengan theme park aku boleh bagi rating 5 star... sangat ohsem... keadaan kat sana pun tak sesak... sgt selesa... pantai pun aku boleh bagi 5 star... slain mandi pantai dan main pasir kat tepi pantai yg sangat terjaga tu... ade jugak xtvt pantai yg lain mcm banana boat, jetski, naik boat pusing2, payung terjun yg ditarik boat tu (nama apa ntah) dan mcm2 lagi... byk sangat xtvt yg ada... siap duit jer...

Dalam Hard Rock Hotel tu sendiri pun mmg byk xtvt yg ada yg aku sendiri pun tak sempat nak guna... antaranya mcm kat bawah ni...

Lil Rock Kids Club : Kat sini korang boleh tinggalkan ank korang yg berumur antara 4 hingga 12 tahun utk diorang jage sementara korang boleh buat aktiviti bersendirian tanpa gangguan anak2... korang nak mandi pool ker... korang nak kluar p pekena nasi kandaq kaa... nak ehem2 kat bilik ker... boleh tinggalkan ank kat sini... diorang akan jaga...

Teens Club : Ade jugak club utk orang dewasa utk xtvt mcm main pool ker...foosball ker dan mcm2 lagi...

Rock Spa : Kat sini jugak ada spa utk korang manjakan badan... mcm biasa, ada duit smua pon boley...

Body Rock Gym : Sebelah pool ada gym... kalau nak berpeluh kat gym pun boley... aku tak sempat pun nak masuk gym...

Ade jugak Rock Shop utk korang bli merchandise bawak balik...

Website Hard Rock Hotel Penang

Utk keadaan dlm bilik plak... bagi aku deco agak simple dan bilik pun takde la mcm hotel 5 star sangat tp masih sangat memuaskan... keadaan katil yg sengat selesa dan paling aku suka bantal dia.... sangaaaaaaaat best... rasa mcm nak rembat bawak balik seketul... mana diorang dpt ntah bantal yg super duper selesa tu... huhhuuh...

Kalau korang plan nak bercuti sini... pastikan start dari chekin smpai chekout korang tak kluar jenjalan kemana2 sbb dalam tu jer mmg banyak sangat bende korang boleh buat...

InsyaAllah aku plan nak kesana lagi tahun depan kalau ada rezeki... kena rajin2 ushar Agoda sbb kadang2 boleh dpt rate bilik RM500++... start bulan depan dah kena start menabung RM50 sebulan utk cuti2 kat sini lagi...