Penginapan Menarik di Taiping

Penginapan menarik di Taiping, Sentosa Villa. Aku tau pasal tmpt ni melalui Agoda... lepas baca review dan ushar2 dlm google akhirnya aku decide nak stay sini masa aku ke Taiping ari tu atas urusan kejer...

Memang jenis aku kalau nak outstation aku suke survey sendiri tmpt penginapan dan aku suka try tmpt2 penginapan yg berlainan sbb nnti kalau aku nak bercuti bawak family senang skit sbb aku dah tau tmpt penginapan mana yg ok...

Sentosa Villa ni terletak tak jauh dr Taman Tasik Taiping dan Zoo Taiping... Nak cari Villa ni tak susah sangat bagi aku sebab ade jer signboard yg bawak kite ke situ bermula dari Taman Tasik... aku aritu gune Apps Waze.. lagi senang... search jer Sentosa Villa Taiping...

Ok laa... jom aku citer pasal tmpt ni sambil2 tgk gambar ehhh...

Ni entrance masuk Sentosan Villa... bersih jer tmptnyer wpun dlm hutan...

Ni reception die... mcm rumah lame jer... menarik...

Sekitar kawasan ni mmg bersepah pokok durian... time aku pegi ni bukan musim die lagi... kalau musim durian pandai2 la korang nak idup kat sini... sbb dah warning awal2 "BEWARE OF DURIANS"...

Dalam kawasan villa ni ade tmpt nak mandi manda... boleh mandi sungai...
 Kalau bawak family bercuti sini mmg ok sangat sbb banyak jer gazebo atau tmpt2 nak bersantai...

Nak tgk facilities lain yg ade kat sini korang bleh klik sini...

Kat villa ni ade byk gak jenis bilik penginapan... Ada hotel type, ada villa type, ada bungalow type...


Ni villa type... view dr luar...

View dr dalam... 2 tingkat tuuu...

Dan sesuatu yg aku paling suka pasal Villa ni adalah suasana cafe dia... huhuhuhu... tenang, aman, tenteram... hanya yg dengar bunyi bising unggas hutan dan natang2 dlm hutan tu... sambil2 tu ade bunyi background air sungai yg dok mengalir tu... waaaaaa... serius best...

Nampak? Ni hanya beberapa keping gambar jer yg sempat aku snap... nak buktikan betapa bestnyer kalau dpt mkn2 dan lepak2 sini... rasa kat kekampongan sangat... mmg best... haaa... nak ingtkan skit ni... kalau dah g tmpt2 smulajadi mcm ni jgn ingt nak selesa sangat plak... nyamuk tu ofkos la ade bg melengkapkan citarasi kampong tu... so, takperlu nak gedik2 sgt konon nyamuk byk... stakat yg aku pegi ari tu ok jer... nyamuk mmg la ade tp takde la smpai nak kena berperang dgn nyamuk...

Bab harga pulak... ok laa... tak mahal sangat... chek dlm website sendiri k...

Aku pasti suatu hari nnti aku akan datang lagi sini dan bawak family aku skali...

okeh... gambar last...
Tempek muka sendiri... motip??? Suke2 hati... wakaka...

Website Sentosa Villa : http://www.sentosa-villa.com/

Entry ni bukan entry berbayar okeh... juz sharing apa yg aku lalui...