Cuti-cuti Bali - Day 3

Muahahaha... dah masuk hari ketiga.... yeahhh... akhirnya mood update citer Bali aku muncul jua... ok jom ingt blk story sblm ni...

- Cerita dari Bali
- Wordless Wednesday - Kenangan Bali
- Cuti-cuti Bali Bermula
- Cuti-cuti Bali - Grand Whiz Hotel
- Wordless Wednesday - Trip to Bali
- Cuti-cuti Bali - Day 1
- Cuti-cuti Bali - Day 2

Hari ketiga mcm biasa mula dengan breakfast yg membosankan... roti bakar lagi pilihan aku... nak tgk gambar roti bakar sila google... kehkehkeh...

Destinasi pertama hari ketiga adalah Krishna Outlet... sini tmpt shoping segala jenis kraftangan dan cenderahati... lebih kurang mcm pasaraya tesco tp jual benda2 kraftangan Bali jer... aku tak ambk gambar langsung sbb sebok menyoping... gambar bawah ni sumber dari google...


Lepas 3 jam kat sini... kitorang g mkn kat kaki bukit... kononnya tmpt tu cantik sbb boleh nampak view sawah padi kat lereng bukit... tp bagi aku biase2 jer... kat cameron viewnya lg cantik kowt...
Ini lah die tmpt mknnya...
Ini lah die view yg cantik sgt katanya tu... tgk ladang teh kat cameron highland lagi puas hati kannn... tak berbaloi rasanya dtg jauh2 naik bukit semata2 nak tgk view ni... bazir masa dlm bas jer...

Lepas mkn kitorang dibawak pulak melawat kuil apa ntah namanya... aku tak ingt sbb kuil tu takda dalam list mulanya... tiba2 plak singgah situ... kat sini aku tak masuk pun dalam kuil tu... member aku jer masuk sbb die nak ambk gambar... so, bawah ni gambar2 kat kuil tu...

Lepas melawat situ kitorang g melawat kat  Bedegul untuk tengok Tasik Bratan & Kuil Ulun Danu plak... huhuhhu.... banyaknyer kuil nak kena melawat... time ni aku dah bosan dahhh... yer laa... masa nak ke pantai langsung takde... smuenyer g kuil... choiii...

Malas la nak citer.. layan gambar jer la...

Dah habis kuil yg ni kitorang ke Kuil Tanah Lot plak... haaa... Tanah Lot ni yg gua nak pergi sgt sbb sblm ke Bali mmg gua ade buat survey skit... Tanah Lot ni antara tempat wajib pergi dan mmg menarik ke sini sbb nak melawat kuil ni tak payah nak masuk2 dlm kuil... juz tgk dari luar jer sbb kuil ni kat laut... mmg cantik pemandangan situ dengan ombak kuat memukul batu... katanya kuil ni dibina untuk dewa laut diorang...



Jul 2, 2013 | tanah lot bali by lan_careno on Keek.com

Kitorang smpai sini dah agak lewat dah... lps tu bagi masa sejam lbih jer kalau tak silap aku... geram plak aku rase... tmpt yg tak best bagi masa lama.. tmpt yg best boleh plak bagi masa kjap jer... dah la kat sini banyak kedai2 cenderahati nak shoping... kalau tahu dari awal takyah g Krishna Outlet tu... lebih kurang jer harganya... yg ada kat sana smua ada jual kat sini...

Last2 kesudahannya aku dengan member aku orang paling last naik bas... sampai tour guide turun cari kitorang... kitorang naik bas jer trus bas gerak sbb orang lain smue dah ade dlm bas.... muahahaha... nasib baik tak kena tinggal...

Lepas g mkn malam... bas hantar kitorang balik hotel... lps tu dah xtvt bebas dahh... dah nama xtvt bebas kann... takkan nak membute jer dlm blk... yg dtg laki bini tu ok la kan lepak bilik ada xtvt pekdah nak buat... yg bujang2 ni takkan boleh dok sajer kot... harus lah keluar cari hiburan... hahaha...

Malam tu kitorang 4 orang ambk cab g Hard Rock Cafe Bali... niat mule2 nak g bli t-shirt Hard Rock jer... tapi last2 masuk lepak layan live band dalam tu... selagi live band tu tak say babai kitorang tak kluar... hahaha... giler kow... masuk dah la mahal... kena bli something sbg ticket utk masuk dlm tu... so, kitorang bli air juz buah campur2 RM35 segelas... haruslah lepak situ lelame smpai nak tutup... hahaha...


Ni 1st time aku masuk tempat2 clubbing mcm ni... tp clubbing ni kire yg jenis baik skit laa... bkn yg liar2 sgt tu... hehehe... ade plak clubbing baik dgn tak baik ehh... suke2 hati aku jer... hahahaha... tapi serius rasa mcm nak g lg tmpt2 mcm ni... hohoho... tibe2...


Jul 2, 2013 | live band... malam penutup kat Bali... by lan_careno on Keek.com

Selama 3 malam kitorang kat sana akhirnya malam last paling best... malam pertama kitorang g spa... giler murah kat sana... kalau g Bali tak g spa mmg rugi... malam kedua kitorang jln2 kat jonker walk ker ape walk ntah... situ mmg happening giler2... sepanjang jalan ade clubbing... penuh dengan mat saleh ajer... mat saleh terbaring tepi jln pun ade... mabuk la tuuu... pesta buih pun ade malam tu... kitorang tak masuk pun clubbing2 tu smue... juz jln2 kat luar clubbing tepi jln tu jer sbb mmg dah happening sgt kat situ... juz nak rasai kemeriahan kat situ... time tu la nak tgk bende2 clubbing ni sbb kat Malaysia tak pernah pun nak tgk bende tu mcm mana... skali skala g tmpt2 mcm tu... hahaha... boleh plak mcm tu...

Ok laa... rasanya ni part akhir kot utk citer Bali aku sbb hari last dah takde ape nak citer... juz dari hotel ke airport dan balik Malaysia...

Sorry aku tak boleh nak buat entry budget percutian untuk rujukan korang sbb segalanya disponser masa kat sana... cuma yg aku boleh bagi tau, aku tukar duit RM1,000 masa nak ke sana dan baki yg aku bawak balik hanya beberapa sen jer... itu pun ade gak brg yg aku bli kat sana guna RM ... 

Cuma nasihat aku, nak tukar duit rupiah baik tukar awal2 sblm kesana sbb kalau tukar kat sana potensi nak kena tipu tu bsr... 
Ade kes yg mana kitorang hampir2 nak kena tipu ms nak tukar duit kat sana tp last2 tak jadi tukar sbb org tu taknak tukar... sebabnya kitorang perasan die cube songlap duit kitorang dan kitorang mintak balik... last2 die tak bagi tukar dan halau kitorang... gambar atas ni yg aku bulat tu adalah money changer yg lahanat tu... so, hati2 kalau nak tukar duit kat sana k...

Fuhhh... habis jugak entry cuti-cuti Bali aku... penat aku hapdet ni... baca bagi habis k... jangan mandai2 nak skip...

Mcm sebelum2 ni gak... kredit to Redscarz  untuk gambar2 lu yg ohsem tu... yg mana ada watermark tu die yg punyer dan yg takde watermark tu kompom aku punyer... 

Labels: ,