Bersyukurlah kita sbb dpt tido beralaskan tilam...


Tadi aku ke Kg. Air kat Kota Kinabalu ni... sajer jenjalan nak cari cenderahati nak bwk blk kg esok. Masa aku sampai pasar malam tu aku nampak ade budak dlm gmbr kat atas tu tgh tido... ms tu aku tgk air mata dia tgh mengalir dan kotak tu dijadikan selimut...
Mmg aku tersangat tersentuh tgk budak tu tp aku tak berbuat apa2 sbb aku syak budak ni bkn gelandangan sbb die tido berhadapan pasar malam tu... org mmg ramai cuma tmpt die tido tu takde org lalu lalang kcuali nak ke parking... dan aku tgk pakaian budak tu pun bkn selekeh mcm gelandangan...
Masa nak blk ke parking aku lalu lagi kwsn tu dan aku tgk budak tu dah lena dah... kotak yg die buat selimut pun dah jatuh ke bawah dah... dr jauh aku ambk gmbr... bkn tujuan aku nak story dlm blog ni pun asalnya... sekadar nak sharing dgn member2 bahawa betapa kita beruntung dgn nasib kita skrg... so, jgn nak asyik mengeloh jer...
Pastu Bro Ben mintak gmbar aku tu nak masukkan dlm fb die... dr situ rmai plak yg menghentam aku dan mempersoalkan apa tindakan yg aku buat lps ambl gmbr... huhuhu...
Yer... aku tak buat apa2 pun... hanya sekadar doa utk dia agar hari esok lbh baik utk dia... aku bkn sesiapa utk membantu dia waktu tu... aku pun skdr pelawat disitu... apa tindakan yg aku boleh buat? Aku pun orang asing kat situ... aku takut aku sekadar mengejutkan dia dr mimpi indah die jer...
Published with Blogger-droid v2.0.10