Kuasa Blogger Jangan Disangkal


Sekarang ni tengah kecoh pasal isu Air Asia yang melarang pasangan anak beranak Izan dan Maryam dari menaiki flight dari Vietnam balik ke Malaysia kerana dikatakan Maryan menghidap demam campak dan berisiko kepada penumpang pesawat lain skiranya Maryam dibenarkan menaiki pesawat...


Kes ini diceritakan secara detail beserta bukti2 gambar melalui blog www.mazidulakmal.com yang kebetulan menaiki pesawat yang sama... Mazidul bukan sahaja wartawan TV3 malah beliau merupakan seorang blogger yang lantang dalam penulisan berkaitan isu2 semasa dan khidmat masyarakat... sila terjah blog beliau untuk cerita lengkap...

Aku taknak ulas pendapat aku dalam isu ni sebab apa yang Mazidul ulas tu aku dah sokong 200% dan ketidakwajaran Air Asia untuk handle situasi ni dengan baik adalah isu pokok di sini...

Cuma aku nak katakan kat sini bahawa kuasa blogger hari ni bukan calang2... penulisan blog dah jadi 1 trend sekarang ni... enjin carian google adalah sahabat baik blogger... apa yang ditulis akan diperkenalkan kemudian oleh encik google kepada pembaca yang sedang mencari informasi...

Contoh mudah adalah bila kita nak ke sesuatu tempat baru yang belum pernah kita pergi... kite google jer, pasti banyak blog2 yg direkemenkan oleh encik google yang boleh kite refer sebagai panduan... review makanan pun same gak... taip jer nama restoran mesti ade jer review dari blogger... dari situ dah boleh kite buat pra penilaian sebelum ke mana2 restoran...

Zaman sekarang bukan jer wartawan dijemput dalam majlis pelancaran sesuatu produk, movie atau restoran malah blogger juga dah dapat tempat dalam market pengiklanan sebab blogger punyer stail lbh secara personal dan bukan jenis menulis untuk dptkan payment... biasanya review dari blogger lebih boleh dipakai dari review dr wartawan... hehehe... sorry yer wartawan2 kat luar sane tu... ni pendapat haku jer... walaubagaimanapun aku tak pernah dapat jemputan pelancaran ape2 pun... wakaka... sebab blogger picisan mcm aku ni menulis utk rekod peribadi dan luahan pendapat syok sendiri jer... hehehe...

So, uolls out there... hati2 yer dgn blogger... kalau buat bisnez jgn cari pasal dgn blogger kalau nak bertahan lame... amaran nih... wakaka....

Labels: