Hoh? Spaghetti Oglio Olio hohoho...


Semalam birthday aku... kitorang celebrate tak macam tahun2 sblm ni... sblm ni kalau ada nak rai apa2 mesti cari tmpt mkn best utk rai tp semalam Miss Permaisuri kate nak makan kat rumah jer... die masak special... so, aku lagi la suke kannn... memandangkan Akiff dah makin ligat memang susah nak makan kat luar...

So, semalam lps balik kejer mem ajak g bli kek... pastu balik rumah die nak masak...

Mule2 katanya nak bli kek ais krim buskin robin tu... ingtkan dlm 50 hengget jer tp 89 hengget.. bapak mahal giler... aku cakap tak yah laa... lain kali jer... dah la kek ais krim tu kecik jer... kalau 89 tu baik bli secret respi... tapi bapak besar plak... yg nak mkn kami 3 branak jer... so, pegi brad story bli kek kecik punyer... tak mahal sgt dan sodap gak...

Pastu kat rumah aku dengan Akiff dok layan badminton kat TV... Malaysia kalah dengan German 3-2... giler hangin 1 badan aku... German jer kot... bukan indon atau china... arghhhh... tekanan jiwa layan badminton samalam... so, lps ni dah hbs aksi Malaysia dalam Sudirman Cup... ehhh... tibe2 melalut pasal badminton lak... ekekeke...

ok sambung... aku dengan Akiff layan tv, mem kat dapur dok bersilat siapkan menu...

Hasilnya...

Spaghetti Oglio Olio... 1st time aku makan... biasenyer bolognese atau carbonara jer...

Fruity Blueberry Cake... sedaaapp...

Birthday abah tp Akiff yg sebok nak tiup lilin... hahaha...

May 21, 2013 | Birthday abah tp Akiff excited nak tiup lilin... by lan_careno on Keek.com

Thanks my dear... makan kat rumah hasil tangan wife masak 20 kali lagi special dan best dari makan kat luar...

Labels: ,