Burger Bakar Banjir 10 Tingkat


Haa... nampak... mulai hari ni aku nak mulakan entry dgn bismillah dulu... supaya apa yg aku nak tulis tak terikut emosi dan membuat orang menyampah nak baca...

Okeh... sebelum aku start mengomel mintak korang baca dulu dua entry yg aku senaraikan ni... sebab citer burger 10 tingkat ni adalah kesinambungan dari entry tersebut...

1st : Cerita pertama kali aku merasa burger bakar...
2nd : Part aku menang contest diorang kat fesbuk...

Dan entry ni story pasal kami beberapa family g serbu restoran Lava Grill Burger ni untuk tuntut hadiah...

Awalnyer aku ade invite beberapa blogger untuk joint even mkn2 free ni tp susah betul nak dpt time diorang... last2 aku ajak sedara mara aku... senang... plan last minit... pkul 6.30 ptg plan... pkul 8.30 mlm dah gerak...

Yg joint mkn2 free ni adalah aku dan semestinya ada Miss Permaisuri dengan Akiff... pastu maksu aku sefamily... skali dgn menantu n cucu die... paksu aku dgn ank die sorang lagi tak dpt joint sbb tak larat tp siap pesan suruh tapow... haaaa... kelassss... hahaha... pastu makcik pakcik aku sekali dgn ank die dan ehem ehem die skali... smue kami 13 orang termasuk Akiff dgn baby tecik sorang...

Smpai restoran tu dah pukul 9.30 malam...

Gambar cilok fb Lava Grill Burger

Masa tu orang ramai... takde meja kosong... last2 staff die mintak 1 couple tu pindah tmpt dan bagi meja panjang kat kami... thanks kat couple tu... meja kitorang kat dalam skali... dekat dgn dapur... bahang dapur tu memang terasa sangat... baby dgn Akiff berpeluh2 dok dlm tu...

Dah dapat meja terus order dan tunggu menu smpai... aku memang ade ambk tambah burger lagi 2 bijik dengan meatball 2 pinggan... nak tunggu turn dpt burger dgn meatball ni punyer la lame... makcik dgn pakcik aku dah mengeluh dah... rimas sbb tmpt kurang selesa coz meja kami dekat dgn tmpt masak... bile makcik aku tanyer staff situ dengan slamber die jawab "jammmed... tunggu dulu... orang ramai ni..."...

Okeh... alasan orang ramai mcm dah biase sgt... sepatutnya tak perlu nak bg alasan org ramai... memang aku nmpak dgn mata aku sendiri betapa diorang terkinja2 dlm restoran tu dan cuba serve dgn secepat mungkin tp next time cuba betulkan skit cara jawab kalau orang tanyer... mungkin cara jawab staff tu agak bersahaja dan nak nmpak mcm mesra dgn pelanggan tp sekurang2nya ada word sorry kat situ... "Sorry... kami cuba serve secepat mungkin"... haaa... jwb mcm ni jer... tak susah pun...

Ok2... habis dulu part tu... aku nak review pasal meatball die...
Bagi aku meatball ni sangat sedap... rasa dah ok bagi aku, wife n cousin aku... tp makcik aku cakap masin skit meatbal die... hmmm... tekak lain2 kann... so, bende ni boleh diterima dan recommended...

Burger ni aku order tambah lagi 2 bijik sbb takut yg 10 tingkat tu tak cukup plak... yg ni pakcik aku makan dan die cakap memang sedaaaappp... pakcik dgn makcik aku ni jenis kalau yg diorang ckp sedap tu memang boleh percaya dan betul2 sedap... sbb diorang slalu rekemen tmpt mkn sedap2 kat aku...

Ok now tunggu burger bakar 10 tingkat sampai plak...

Sambil tu layan Akiff dulu... haa... nmpak? Anak saper la ni ehhh... tak senonoh betul.... ahahaha...

Haa... diorang dah start mendirikan tower... kan aku ckp tmpt aku dekat dgn tmpt masak diorang... ni aku snap gambar ni aku berdiri blakang kerusi aku jer ni...

Haa... smpai sudah burger 10 tingkat ni...  masa ni makcik aku dgn cousin aku dah lepak luar kedai dah... tak tahan menunggu dlm panas... nmpak tak smue gelas tu... masa burger smpai air smue dah habis... tinggal sise jer...

Haaa... nampak? burger bakar banjir... Akiff pun terkejut beruk okeh...

Sampai jugak akhirnya selepas lebih 1 jam menunggu... kebanyakan dah hilang mood time ni... Akiff pun dah start meragam... itu pun aku salute giler kat Akiff sbb dpt duduk lame gak kat baby chair tu...

Selain burger ni, ade gak tokey tu bagi extra 3 set roti... smue yg makan burger ni cakap sedap walaupun awalnyer dah moody habis dah... tp berjaya ditebus balik dgn burger yg super yummy ni...

Ok... now aku nak buat teguran skit... bkn kat Lava Grill Burger ni jer tp kat penguasaha restoran lain jugak...

1st skali... bile menu lambat sampai semestinya customer akan dok ulang tanyer... sebab risau kalau2 order diorang terlepas pandang... so, korang kena la jawab dgn baik sbb yg tanyer tu sebenarnya bunge2 nak naik hangin dah... so, bagi la jawapan yg sekurang2nya menyenangkan customer..

2nd... disebabkan konsep restoran ni ala2 dapur terbuka gitew... seeloknya pastikan haba dari dapur tak menggangu customer... kitorang ni berpeluh menunggu...

3rd... aku prasan ade 1 2 orang staff yg berpeluh giler masa tu... yer kami faham... korang berkejaran nak pastikan layanan tip top tp make sure peluh2 tu sentiasa di lap...

4th... kerja menunggu menu smpai lebih dari sejam merupakan kerja giler... customer tak naik hangin dah kira cukup cukup bagus sangat dah tu... so, servis kena tingkatkan lagi okeh... yer yer... kami faham... restoran ni masih baru dan mungkin tgh dlm proses dptkan rentak kot... harap2 next visit aku servis tak slow lagi dah... kompom aku akan visit lagi sbb aku mmg suke dgn burger korang...

5th.. bile nak anjurkan contest kat fesbuk atau mane2... make sure ape yg dijanjikan tu mampu ditunaikan dan ditunaikan seperti yg dijanjikan... mcm ape yg aku dapat ari tu adalah 10 tingkat burger bakar biase lengkap dengan 3 set roti... tp kalau ikutkan hadiah yg dijanjikan ari tu adalah 10 tingkat larva special burger skali dengan extra 5 biji roti... bukan 3 biji... rujuk entri sini...

Mule2 die cakap burger 10 tingkat tu yg biase punyer... bkn yg ade cheese mcm dlm gambar yg die tunjuk kat fb tuu... aku dah lain mcm dah... tp aku diam jer sbb aku faham... orang dah nak bagi kann... jgn nak ngade2 demand lebih wpun aku boleh mintak ape yg dijanjikan... pastu yg roti pun aku mmg ingt 5 set sepatutnya dpt tp bile die ckp 3 set jer, puuunnn aku diam jugak... yg ni bukan aku nak ungkit okeh... aku dah syukur sgt apa yg aku dpt tu... thanks tokey kedai... cuma ni peringatan utk masa akan datang kat korang2 yg nak buat contest or GA... aku tak kate diorang tak mampu nak bagi seperti yg diorang janjikan tu tp mungkin diorang lupe ape yg diorang janjikan dulu... so, next time jgn lupe2 lagi k... kalau org yg mcm aku ni jenis tak demand sgt mmg terime jer seadanya tp kalau org lain aku tak tahu la kann...

So, yg berminat nak rasa burger bakar banjir yg  berganda lagi sedap dari burger bakar yg femos amos tu... (korang pun tau kannn... hehehe...) meh try sini kat Lava Grill Burger...

Like Facebook diorang di sini

Kadang2 diorang ade bagi diskaun more than 50% melalui Groupon... kadang2 die buat contest kat fb... kadang2 die buat jualan secara biadaan di fesbuk bermula serendah sehinggit...

Kepada tokey kedai Lava Grill Burger... aku ucapkan berrrrrbanyak terima kasih sebab bagi kami burger FREE yg sedap tu... teguran ni untuk kemajuan uolls dan jangan serik untuk bagi aku makan free lagi... muahahaha...

Labels: , ,