Aku terpaksa biarkan budak 3 tahun tu dalam hujan...

Assalamualaikum... Salam Jumaat...

Sebelum aku start buat kejer... meh aku nak story skit pasal apa yg berlaku minggu lepas...

Petang tu hujan lebat... aku dalam kereta dengan Akiff dan Miss Permaisuri on the way nak balik rumah... masa kat trafik light aku nampak sorang pompuan tengah dukong anak die yg aku rase umur dalam 3 tahun lebih kot tengah jalan dalam hujan... pompuan tu takda payung... hanya tutup kepala anak dia dengan tudung dia sahaja... sebelah pompuan tu mungkin suami dia kot... diorang jalan agak kelam kabut jugak laa... yer laa... tgh hujan kannn... masa tu aku dah simpati sangat dah... aku tgk tempat yg diorang boleh berteduh ada laa dalam 100 meter lagi dr tmpt diorang berjalan tu... tapi hujan dah makin lebat... aku cakap kat Miss Permaisuri  nak brenti dan tumpangkan diorang sbb aku kesian tgk anak die kena hujan... Hmmm... tapi dalam masa yang sama aku risau jugak kalau2 simpati aku ni makan diri plak... mana la tahu skrg ni ada tektik baru plak ker... tak pasal2 kena rompak plak bile dah masuk dlm keter aku nnti... aku tgk pasangan tu tak macam orang Malaysia jer... dari segi pakaian nmpak mcm Indon... hmmm... itu laa... orang kate negara kita ni aman damai tapi nak buat baik pun risau skrg ni... 

Berbalik kepada family yg dlm hujan tadi... masa tu trafik light masih lagi merah dan aku masih ada masa nak fikir utk tumpangkan diorang ke tak... aku tak terfikir pun pasal kusyen kereta aku akan basah kalau aku tumpangkan diorang tapi aku fikirkan kalau la tiba2 die letak pisau kat aku dan arahkan aku drive ke mana2 destinasi... dah la dlm kereta ada Miss Permaisuri dengan Akiff... huhuhuhu... satu hal lagi.. kalau pompuan dengan anak die jer aku tak banyak fikir sangat nak tumpangkan... tp yg ni sebab ade laki sorang dengan diorang... itu yg buat aku banyak fikir tu...

Last last trafik light pun hijau dan aku buat keputusan biarkan diorang dlm hujan tu jalan cari tempat berteduh... sedih gak tgk ank kecik tu sejuk dlm hujan... tiba2  ade kereta depan aku brenti dan tumpangkan diorang... Ya Allah... lega aku tengok... dan pastinya kereta tu bukan Toyota Vios atau Honda City atau BMW atau Hyundai Sonata mahupun Nissan Silphy... tapi kereta yg aku rasa lebih uzur dari proton aku tu... semoga orang yg membantu tu di balas dengan sejuta kebaikan oleh Allah...

Meh aku share video yg aku rasa sangat memberi inspirasi... dari komen2 yg aku baca, video ni adalah dari Russia... negara diorang wajib kena pasang camera dlm kereta...




Labels: