Akiff tak kekok dengan lensa


Alhamdulillah... berjaya aku dapatkan lens terbaru untuk Nikon D90 aku... dah lame nak tambah lens tp asyik berkira jer... bile ade peluang datang dgn harga yg mampu milik.. terus aku sambar... ni bukan lens baru yg bau kedai pun sebab kalau lens baru takde 4k jangan mimpi nak dpt lens ni... mau cirit aku nak kumpul duit semata2 nak bli lens harga 4k...

Ni adalah lens 80-200mm f2.8 AF... agak berat... ehhh... bukan agak berat tp memang berat pun... itu belum pasang speed light lg... blum tambah batery grip lagi... adehhh... kalau shoot wedding dr pagi ke petang boleh patah bahu...

ok ok... sebenarnya nak tunjuk hasil lens ni... hehehe...

Petang semalam lepas ambik Akiff kat rumah mak sue trus balik rumah... sementara tunggu Miss Permaisuri memasak kat rumah, aku ajak Akiff ke taman... boleh aku try lens ni...

Dah lama rasanya Akiff tak jadi model aku... biase camera hp jer... feel die tak same dgn camera DSLR ni... so, enjoice d pic...


Setiap gambar aku edit simple... juz adjust white balance n colur jer...

hmmm.... nmpaknya Akiff tak kekok depan lensa... cayang anak abah ni... cuma abah kena banyak blajar lagi pasal photography ni...

Labels: , , ,