Tertelan pasir kat Kid'z Paradise

Nak hapdet entry cepat2 ni...  japg nak sambung buat kejer...

Jumaat minggu lepas aku bawak Akiff dengan Miss Permaisuri g The Mines kat Sri Kembangan... lepas ambk Akiff kat umah pengasuh trus g sane... tak jauh pun dari umah... tujuan utama ke sana sbb nak pegi 1 kedai baru yg ade jual segala keperluan baby n kids... besar gak kedai tu... niat nak cari baju Akiff tp sodih sebab melayan Akiff yg berlari sana sini dlm kedai tu last2 ape pun tak boleh beli... mengamuk Akiff kat dalam tu... last2 kluar mcm tu jer... huhuhu....

Depan kedai tu ade Kid'z Paradise... dah byk kali dah lalu depan Kid'z Paradise ni tapi tak pernah plak bawak Akiff masuk situ sebab Admission Fee die agak mahal... sorang RM25 kalau weekdays... kalau hari cuti lak RM38... tapi bayaran untuk budak2 jer... parents masuk FREE...

Masuk dalam tu kena pakai stokin tak kire la budak2 ke atau mak bapak... kalau takde kena la beli... kat situ ade jual sepasang RM4... stokin aku, miss permaisuri dengan Akiff ade dalam keter tp sebab Akiff dah terkinja2 nak masuk, aku beli jer kat situ gak... so, RM12 utk 3 pasang stokin...

Ni haa stokin yg aku dapat... comel tak... muahahahaha... yg ni jer ade... ade 2 colur jer time tu... 1 lagi design same gak tp colur pink... giler kow nak ambk yg pink tu... hahaha...

Ok jom aku tunjuk ape ade dlm Kid'z Paradise tu...

Dalam ni ade segala mcm permainan... yg gambar atas ni yg ade buaian tu, ade kude tu, yg mcm boat tuu... smue tu bergerak2 dan berpusing tu... memang best la main... aku yg besar ni pun tumpang merasa gak... kehkekeh...

Dan ade 1 bahagian yg paling aku suke part nak main2 pasir tu...
nampak tuuu... best kann... Akiff slamber jer g tumpang main dgn budak tu... ade budak yg baring dlm pasir tu.. nmpak tak... kehkehkeh... mmg best....

Banyak giler mainan yg diorang sediakan... utk Akiff jer nmpak tak banyak mane aku ambk... Akiff main 1 jer, yg selebihnyer aku dgn ummie yg main... hahaha...

Dlm pasir ni nak duduk ke.. berguling ker... gasak laa... sebab tak mengotorkan baju...

Time main pasir ni la aku tgk Akiff boleh dok setempat dan fokus dengan apa yg die buat... kalau main yg lain, kjap jer... pastu die cari bende lain dah... tp yg ni die boleh leka dan duduk situ lame2...

Ni plak Akiff cuba jadi petani... 

Kat pasir tu jugak ade rumah ni... masa main sini la Akiff gelongsor smpai tersungkur dalam pasir tu... die tak nangis pun sbb tak sakit... tp mulut die penuh dengan biji pasir tu... kelam kabut gak aku cepat2 korek biji pasir tu dlm mulut Akiff... takut die tertelan... dan mmg Akiff ade tertelan pun... ms tertelan tu smpai die nak tercekik... cuak giler wehh time tu... 

Nasib baik pasir tu bukan pasir betul...
Sebenarnya biji2 yg kononnya pasir tu adalah biji dari tumbuhan apa ntah... ade tulis kat dinding pasal tumbuhan tu... die tak berbahaya atau beracun... kalau beracun diorang takkan bg budak2 main...

Lepas tragedi Akiff telan pasir tu.. aku trus ajak die main kat part lain plak...

Kesimpulannya tmpt ni memang heaven giler la utk budak2... aku g hari kejer tak ramai orang... boleh tumpang masuk main skali dgn Akiff...

Video Akiff dalam Keek aku... try test share kat sini... boleh tgk tak?


Apr 5, 2013 | Layan Akiff main2 pasir apa ntah kat The Mines. by lan_careno on Keek.com

Labels: ,