Birthday Party Akiff

Umur Akiff dah pun 2 tahun... kalau naik flite dah kena lain caj dah ni... kalau bawah 2 tahun kena RM50 jer nak kemana2... now dah kena ambk 1 tiket utk die...

Akiff genap 2 tahun pada 23 Mac 2013 tapi aku buat birthday party Akiff sehari selepas tu... sebab ada kenduri kawin kat kg hari birthday Akiff tu... mak mertua aku kena tolong memasak kat sana... terpaksa la lewatkan sehari majlis untuk Akiff tu... aku memang balik kg minggu tu semata2 nak buat majlis utk Akiff kat sana... adk bradik blah aku dari kedah pun boleh datang Penang celebrate skali... tak jauh mana pun... kalau buat kat keyel ni meriah dengan kengkawan jer la kot... next time bleh buat kat keyel plak...

Deco untuk birthday Akiff agak simple... sepupu spapat Akiff yang tolong deco... TQ kak long n de geng...


Antara menu2 yg ada hari tu semestinya Rainbow Cake yg sangat sedap tu... 


Chocolate fountant siap dengan buah2 yg siap cucuk lidi .. ada buah strawberi, pisang, apple dan anggur... ada mashmallow dengan biskut jejari jugak utk dipping dengan chocolate tu... 


ada kek lapis coklat sarawak yg mmg aku order khas dari sarawak... ada keropok kerepek sgala bagai... ada cream puff... ada apam polkadot yg ummie buat sendiri... 1st time try buat tuu... menjadi gak... hehehe... pastu ada bluberry cheese tart... ada kek coklat... ada kek caremal... ada tapai... dan menu utama adalah bakso paling sodap di dunia... Miss permaisuri yg buat... meat ball pun buatan sendiri okeh... takde yg beli siap punyer... hari tu memang muncit perut habis laa... mkn smpai ke malam... gambar2 menu lupe plak nak snap 1 per satu...


Majlis start pukul 5 petang... tapi agak spoile sebab Akiff tak nak potong kek... die punyer la nangis... sebab banyak belon dok tergantung kat blakang tu... wakaka... aku lak lupe yg anak abah sorang ni memang takut belon... hadoiyaiii... pastu die takut chocolate fountant tu jugak... hahaha... ntah hape2 la Akiff ni... ingtkan die excited tgk coklat terjun tu... terpaksa la off kjap coklat fountant tu masa nak potong kek... puas gak paksa Akiff... habis semua orang gelak... wakaka...


Gambar ni selepas majlis dah nak habis dah... baru kami sempat bergambar kjap... kek pun  dah licin dah... mcm biasa mesin coklat fountant tu kena off kjap... kalau tak Akiff tak nak datang dekat... tengok muka Akiff tu... baru lepas nangis...

Ni suasana kat luar rumah... 

Ni plak kat dalam rumah... memang ramai yg datang hari tu... semuanya sedara mara yg dok dekat2 jer ni... tak jemput kengkawan pun... buat kecik2 jer... nnti Akiff dah besar skit br kite buat besar2 plak k... hehehe...

Next entry nnti aku citer pasal majlis bukak hadiah birthday...





Labels: ,