Lawyer puaka

Tak sabar tunggu urusan pembelian rumah aku sekarang ni settle... dah nak masuk 2 tahun beb... belum settle2 lagi... lepas ni aku akan reveal syarikat pejabat lawyer tu supaya ada orang berhati2 dengan lawyer tu...

Dulu sebelum aku nak ambk lawyer tu memang aku dah google habis2 tapi tak jumpe lak review pasal lawyer puaka ni... so, aku on jer la atas rekemen dr agent rumah yg mangkuk tu yang katanya lawyer ni kenalan die dan dah ramai client die pakai lawyer ni sbb servis tiptop... tapi agent tu pun same mangkok... lps dpt komisyen dari tuan rumah dan dpt komisyen dr lawyer tu die trus hilang... call pun dah tak jawab... bongok...

Now, aku yg kena tanggung dek kebodohan lawyer yg dia rekemen tu... kesabaran aku makin hangin bila tadi aku call dia mintak cepatkan urusan penghantaran dokumen yg lawyer bank mintak... 

ni ringkasan perbualan aku...

"hello en. setan, dokumen yg lawyer bank tu nak dah ready ke?"

"hello... yer en azlan... dokumen tu smue dah ready... japg saya akan pos ke pejabat lawyer tu"

"knape perlu pos... kalau hantar by hand tak boleh ker... cepat skit... pos makan masa... saya dah start kena penalty sebab servis uolls yg slow... sy yg nak kena byr semua tu"

"kalau en azlan nak cpt boleh tak en azlan datang pejabat ambik dokumen ni... bagi sendiri kat lawyer tu..."

"knape saye plak... saya dah byr servis fee kat uolls... dalam resit uolls siap ade tulis bayaran utk khidmat despatch sgala bagai... suruh la despatch yg hantar"

"kami takde despatch sendiri... kena panggil despatch luar... nak panggil die pun bkn die boleh dtg skrg... esok baru dtg... kalau en azlan tak dpt datang takper... saya pos laju hari ni... esok sampai laa.."

Arghhhh... menyirap darah aku... tunggu skit jer lagi aku nak luahkan semuanya dalam blog nnti... harap2 lps ni kalau ade orang google pasal company ko die akan jumpe entry aku tu... sekurang2nya aku dpt bantu orang lain dari kena mcm aku...


Labels: