Aku seorang penembak!

Yes... I'm moment shooter...

Hari sabtu 16 Mac 2013 aku ada job part time utk shoot wedding... sebenarnya ni bukan part time job sangat pun... aku buat ni sebab minat jer... belum betul2 serius ambk job untuk shoot wedding... sebab masih dalam proses belajar... aku ambik job ni pun sebab kakak opis aku ni mintak aku shoot utk wedding anak die... kalau org tak kenal mmg aku tak ambk...

Janji dengan tuan rumah pukul 10 pagi aku sampai... pkul 9.58 pagi aku dah terpacak kat rumah pengantin... motif sampai awal aku pun tak tahu... so, melepak jer la kat situ... dekat pkul 12 baru start buat kejer... 2 jam aku melangut kat situ... wakaka...

Shoot kali ni agak santai sebab majlis takda pelamin... hanya ada set backdrop untuk makan beradab... takda outdoor session atau bergambar dalam bilik pengantin... sempoi kan majlis ni... simple tapi meriah dengan tetamu...


Lokasi majlis buat kat villa depan Tasik Titiwangsa... mule2 aku ingtkan tak ramai orang sebab pkul 1 orang masih tak ramai... lepas pkul 1.30 baru la orang berpusu2 datang... so, tugas utama aku adalah untuk shoot moment majlis tu... kirenyer setiap tetamu yg dtg mmg tak boleh lari dari lensa aku... tak kira la tengah makan ker... tgh borak aku... aku datang shoot candid jer...

Aku kat sane smpai pkul 4 petang... sebelum balik aku tanyer gak pengantin kot nak shoot outdoor, then die takmo sebab tengah panas terik... yer.. memang time tu panas terik... bersyukur sangat sebab die takmo... hehhehe...

Ni aku share dulu beberapa keping gambar fresh dr camera aku...

 Tahniah Dr.Adi dan pasangannya Izzati...

Labels: , ,