Gua akan menamatkan zaman single daddy

Dah hampir setahun gua jadi single daddy... walaupun weekdays jer... start Akiff umur 9 bulan dan now Akiff dah setahun 9 bulan... start Akiff belom boleh jalan smpai Akiff dah reti berlari...

Ingat balik kenangan hari pertama ummie daftar masuk UPSI... sedih pun ade gak sebab Akiff terpaksa berpisah dengan ummie time die baru nak mula mengenali orang... hujung minggu jer baru dapat jumpe ummie... sampai satu tahap Akiff tak nak dkat ummie die... ape2 hal cari abah... tapi nasib baik skrg die dah ok...

Imbas balik hari2 pertama jadi single daddy dulu, cuak giler... takut tak dapat nak jage Akiff dengan baik... takut Akiff demam... takut Akiff nangis pastu tak tahu cara nak pujuk... takut itu.. takut ini... tapi Alhamdulillah gua dapat laluinya dengan cemerlang... wahhh... tiba2 bagi gred cemerlang kat diri sendiri... kehkehkeh...

Mulenyer mak mertue dengan mak gua masing2 offer untuk jage Akiff kat kampung sepanjang miss permaisuri study tapi gua tak nak... gua nekad nak jage sendiri... tak sampai hati nak berpisah dengan Akiff... memang la gua takde pengalaman jage budak lebih2 lagi sorang diri tapi gua tak kisah... gua sedia belajar dan berdikari...

Banyak pengalaman yang sangat bermakna untuk gua terutamanya time Akiff demam... cuak giler... ade la 3 kali Akiff demam sepanjang setahun ni... termasuk demam campak... huhuhu...

Alhamdulillah... tittle temporary single daddy gua akan berakhir esok... Miss Permaisuri akan habiz paper exam esok... lps tu die cuti sbln sblm start praktikal kat skolah tak jauh dari rumah... lps tu tunggu posting la pulak.. bab posting kite usahakan kemudian supaya dpt skolah yg dekat2... hehehe...

Labels: