Mood membaling merasuk Akiff...

Budak2 memang mudah sangat terpengaruh dengan persekitaran... apa yang die nampak mesti nak ikut... itu yang gua nampak kat Akiff... kalau die tengok kat TV ade citer lawan2... mesti skali dengan die pun nak lawan... kalau kat TV ade menari2... die pun tumpang skaki... kalau kat TV gua tengah tengok bola... die pun tumpang bersorak gooooollll!!! walaupun tak gol... suke sangat tengok telatah Akiff...

Kes terbaru yang jadi malam minggu ari tu... Akiff tengok citer ape ntah la... tibe2 mood nak baling membaling merasuk die... sgala benda kat tangan die nak baling... skali tu tibe2 die baling satu objek yg agak keras terus tepat ke dahi Miss Permaisuri yg masa tu tgh landing depan TV... agak kuat balingan tu dan sangat tepat... time tu gua macam nak tergelak pun ade gak tapi kesian gak kat miss permaisuri... sakit wooo... time tu miss permaisuri buat2 nangis dan akiff sebok memujuk... huhuhu... die memang macam tu... kalau ummie die buat2 nangis mesti die pujuk... kalau tak dapat pujuk die akan nangis skali... tapi kalau gua yg buat2 nangis... Akiff buat derk jer... cisss.... bengkak dahi ummie tu berlarutan sampai esoknya... huhuhu... takper, ank punyer pasal...

Malam seterusnya mood membaling Akiff datang lagi... masa tu gua berdue jer dgn die... skali die baling mainan kena spek mata gua... sampai senget spek gua... gua buat2 nangis tapi Akiff datang ambik mainan die jer... langsung tak pujuk... hahahaha... ampehhh... pastu gua marah2 manja Akiff... die macam faham jer... pastu dah tak baling dah...


Semalam punya crite lak... gua tengah tgk TV dan Akiff plak dok layan katun kat enset gua... tibe2 die datang dan cakap... "yakk... yakkk..." sambil pegang pampers die... huhuu... anak abh mmg dah pndai bagi tau kalau dah berak...

Semalam pkul 10 Akiff dah tido... pkul 3 pagi die terjage lak... gua memang dah sedar time tu... nampak Akiff dok guling macam gelisah sgt jer... tp gua buat2 tido gak... buat2 tak tahu... pastu tibe2 die bangun dan dtg jenguk btul2 dpn muke gua... masa tu keadaan dlm bilik mmg gelap... ada cahaya dari lampu luar jer... "bahhh... cinnn... cinn..." hadoi laaa... rupenyer pampers Akiff dah penuh smpai bocor... sluar die pun dah basah... adehhh... patut la die gelisah jer... gua pun bagun dah tukar pampers dgn sluar die... pastu gua suruh Akiff baring kjap sementara gua nak ke dapur buat susu... tgh buat susu tibe2 gua tgk Akiff dah baring kat tilam depan TV... wowowoooo... no no no... takmo tgk tv Akiff oiii... pkul 3 pagi ni... jom masuk tido... nasib baik die ok jer time tu... bagi susu pastu tido balik... hehehhe... legaaa....

Hari dah skali die kejutkan ummie die tengah malam... dok sebut cinnn cinn... rupenyer pampers dah penuh walaupun tak bocor... Akiff skrg ni tak selesa kalau pampers die penuh... kejer mintak tukar jer...

Rest kjap lepas penat memunggah...

Labels: