Thursday, December 27, 2012

Derita cabut gigi!!!

Semalam gua masuk ofic kjap jer... tak sempat nak hapdet blog pun... terus g klinik sebab dah beberapa malam gigi ni terasa sakit skit2... wpun sakit main2 jer tp sblm sakit tu menjadi2 lebih baik g chek dulu... orang kate sakit gigi ni macam sakit nak beranak... itu yg takut tu...

(sumber google)

So, pagi semalam ke klinik kerajaan jer... sajer test nak tgk orang ramai tak... skali tgk org tak ramai sgt... lps ambk nombor tunggu dlm 30 minit lps tu dah dpt masuk jumpe doctor... mule2 niat mmg nak chek gigi ni jer... tapi lps docter tgk dan ketuk2 skit gigi gua ni... die kate ade sebatang gigi rosak dan kena cabut... die kate gigi tu kat hujung skali... so, tak menjejaskan senyuman gua mahupun teknik kunyahan gua... kehkehkeh...

Gua setuju jer la... lps tu trus dokter tu suntik bius kat gusi gua... perghhhh... sakit giler kowt... nak jerit malu sebab dokter tu pompuan... tahan jer la... lps kena suntik tu die suruh tunggu kat luar bilik... ade la dalam 45 minit gak tunggu luar tu... smpai bosan gilrer... lepas tu baru dokter tu panggil masuk...

Die tanyer dah rase kebas ke... gua jawab tak tahu... sebab mmg tak tahu pun... blur kjap time tu... pastu die kate die try dulu... die baru nak cabut terasa sakit yang teramat sangat... rasa sakit tu macam sakit melahirkan baby kembar... hohoho... dokter tu tgk reaksi gua yg teruk sgt dah tu... die kate kena tambah bius lagi skali... so, kena la suntik bius skali lagi kat gusi tu... skali lagi gua terasa seperti melahirkan baby boy seberat 3.1kg... huhuhu... lps dah kena suntik tu die biarkan gua baring atas kerusi tu dalam 5 minit lepas tu dokter tu start proses gigi gua...

Bertungkus lumus die cube keluarkan gigi gua yang rosak tu... tapi mase tu dah tak rase ape... cume rase mulut ni dikerjakan seseorang jer... sakit masa cabut tu mmg tak rasa... tibe2 die kate dah siap...

Wow... takutnyer nak cabut gigi lagi... huhuhu... orang kate knape tak gi klinik swasta jer... sblm suntik bius die akan sapu bius dulu... so, tak rase ape2... huhuhu.. mcm yg gua ckp tadi la... plan asal nak g chek jer dulu... tak fikir pun nak cabut... serik wehhh... semalam gua dpt pengalaman sakit melahirkan baby... hahaha...

oh yaa... gusi gua berdarah tak henti2 smlm... smlm tgh malam pun still darah lagi... last2 gua letak ais kat tmpt tu utk bekukan darah... tu pun petua dari maksu gua... siang tu kwn gua dah suruh gua mkn aiskrim tapi gua tak nak sebab tak faham ape motif die... now dah faham dah... hehehe...

2 comments:

  1. Nak beranak lagi sakit bro. Sakit lain bley tahan lagi tapi klo sakit gigi memang blet buat stress.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sajer jer ckp mcm sakit beranak sebab dah tak boleh nak compare dgn sakit lain... hahaha... tp sakit gigi mmg sgt sakit...

      Delete