Jiran jenis apakah ini??!!!

Okeh... entry ni boleh diklasifikasikan sebagai entry marah atau luahan perasaan pun boleh... Dah lama berlaku sebenarnya... sejak gua pindah masuk rumah sekarang ni... tapi baru skerang gua nak luah benda ni...

Ni kes jiran yang ntah jenis ape pun gua tak boleh nak describe... gua tinggal kat flat apartment kat area Cheras... rumah gua tingkat 1... so, naik tangga terus jumpa rumah... so, gua tak pernah tengok pun ruang legar kat tingkat lain...

Musim raya hari tu gua beraya umah member gua kat blok sebelah... die kat tingkat 4... so, menapak la gua mendaki ke rumah beliau... setiap tingkat yang gua lalu gua nampak ruang legar yang agak lapang jugak laa... baru gua sedar yang depan rumah gua ade ruang legar yang sebenarnya cukup untuk Akiff meluncur kereta dia tu... sebelum ni gua tak sedar pun ade ruang legar depan rumah gua tu... sebabnya....

Jiran gua jadikan depan rumah sebagai pusat pelupusan barang2 terbuang... sangat vongok kannn...

Serba salah pulak gua nak tegur sebab jiran ni pernah explain kat gua die takde tempat nak letak barang2 tu smue... sebab tu die letak situ... so, awal2 lagi die dah mintak sorry kat gua...

Gua pulak time tu mood tengah baik... tau ape gua jawab... "takpe bang.. saye faham sangat... rumah macam kite ni mane ade tempat nak simpan ni semue... kaannn"... huhuhu... hipokrit giler gua time tu... blakon baek la konon... padahal dok menyumpah jer sentiasa... hehehe...

Mesti abang tu lega dengar jawapan gua kaann... so, boleh la die buat perangai lagi....

Kemuncak tahap kesabaran gua adalah baru2 ni... gambar dibawah adalah dirujuk... huh...
See... petang tu gua balik rumah tengok plastik sampah berlonggok kat depan pintu rumah die  (kiranya depan pintu rumah gua jugak laaa..)... Perghhhh.... jahanam orang tue ni... mane datang ntah sampah2 ni... takkan die simpan jer dalam rumah die berhari2... rumah gua hanya guna bekas sampah kecik jer sebab tak nak sampah banyak dalam rumah... penuh bekas tu terus buang... takdanya nak tunggu banyak2... ini takkk... dah penuh selori baru nak buang... haiyooo... berbau la pakcik makcik oii... busuk punya olang... macam mana la keadaan dalam rumah die kan... kesian kat anak2 die... rumah bukan lagi syurga untuk lepak...

pakcik ni sebenarnya ade anak ramai... anak dah besar2 pun... yang sulung dah anak dara dah pun... yang bongsu pun dah skolah dah.... tapi pe'el tak macam umur pun...

Korunk rase macam mane care terbaek untuk gua settle masalah ni... ikut hati nak bakar jer depan rumah die tu... huh...



Klik & pilih perfume anda...!!!
-Iklan Berbayar-

Labels: ,