Pe'el Akiff dalam kereta...

"ehhh... ada polis ke tu?"
"ehh... amoi sebelah ni drive sambil pegang hp la abah..."
"Ehh... kereta tu ade baby jugak la abah..."
"Aik... mana baby tadi tu... dah hilang... lajunyer.. "

Haaa... see... kalau gua drive memang gua akan letak Akiff kat sebelah... bagi die berdiri kat situ... banyak benda dia nak tengok... paling Akiff minat tengok tayar kereta tengah pusing... kalau tayar bus or lori lagi la die suke tengok...

Mungkin uollz kate bahaye kan gua buat macam ni... kenape tak letak dalam car seat... ish ish ish...

Hmmm... sebenarnya ni la cara paling selamat yang boleh gua fikirkan... dah try letak dalam car seat tapi Akiff meraung meronta2... nak dibiarkan tak boleh sebab Akiff cuba nak lepaskan diri jugak sampai belt tersangkut kat leher die... lagi buat gua gelabah... dah jadi sekali sebab tu tak nak letak dah... melainkan kalau ummie die ade skali dalam kereta...

Nak letak atas riba lagi bahaya sebab die pun sebok nak drive... nak biar duduk atas kerusi kat sebelah pun bahaya sebab takut ter'break' nnti die tercampak ke depan... so, bagi die berdiri kat situ...

Sebenarnya gua bukan suka2 bawak Akiff jalan2 macam ni... kalau perlu jer... macam dalam gambar atas tu sebab gua kena bawak Akiff g chekup kat klinik... nak tak nak kena la bawak jugak... takda sape nak tolong pegangkan Akiff... klinik dengan rumah dalam 10km jugak... tapi semalam jalan jem... so, selamat sikit sebab tak boleh bawak laju... kalau boleh pun memang gua bawak tak laju kalau Akiff ade sebelah... kadang2 tu kereta belakang mesti bengang sebab slow nyer mamat depan ni kan.... hehehe...

oh yaa... mungkin uollz fikir sempat lagi gua ambik gambar time driving kan... sebenarnya ni time jem... kereta move terkedek2.. sikit2 gerak... so, sempat la gua snap gambar Akiff ni... tak bahaya kan kalau macam ni... hehhee...