Hirup awan segar.. ko ade?

ok ok .... tak nak hutang entry lame2... nak bayar satu dulu hari ni... hehehe... (kejer kat opis berlambak tapi nak jugak hapdet blog)... hehehhe...

Minggu lepas gua ke Sabah... destinasi pertama gua adalah Keningau... 2 jam perjalanan dari Kota Kinabalu... perjalanan harus melalui banjaran crocker yang tinggi tu... Kalau korang google Banjaran Crocker.. akan jumpe banyak imej pasal meredah awan ni... salah satunya kat bawah ni.... laluan jalan raya menuju ke dalam awan...
Memang ini la jalan yang gua lalu tu... tapi mase dalam keter tak sempat nak ambik gambar... sebok menikmati keindahan alam... jalannya memang kena panjat bukit tinggggiiiiii...

Kat puncak memang awan agak tebal dan paling best adalah cuaca yang sejuk... sejuk dingin yang mendamaikan dan sangat tenang... plus angin kuat dan jarak penglihatan yang terhad dikaburi awan indah yang sungguh halus... ecehhh... hehehe... tapi memang best laa... itu pun time gua pegi baru ni diorang kate nasib kurang baik sebab awan tak tebal... hohoho... bagi gua awan dah cukup tebal dah time tu... menurut diorang, kalau awan tebal biasanya jarak penglihatan kurang 5 meter... waaa.... betul2 tebal tu....

Ni ade beberapa keping gambar yang sempat gua snap kat atas sane...
 Beruntung rasanya kejer opis sekarang ni sebab dapat gak merasa nak g tempat2 macam ni... kalau tak memang sampai bile2 la tak merasa nak ke sini...

Labels: ,