Akiff demam...

Semalam balik dari klinik nurse dah pesan mungkin baby akan demam sebab kena injection... tu biasa sebab tindakbalas ubat dalam badan baby... so, die dah bekalkan ubat demam.. kalau demam baru bagi makan...

Akiff dah banyak kali kena injection dan tiap kali tu jugak nurse akan bekalkan dengan ubat demam... tapi biasanya Akiff tak demam pun... tapi semalam last injection Akiff demam la pulak... baru nak buat rekod bersih... huhuhu...

Semalam pkul 8 malam badan Akiff macam suam suam kuku... terus gua sumbat ubat demam sebelum bagi Akiff tido... pagi tadi pukul 3 pagi gua terjaga dari tido then terus chek badan Akiff... wow... panassss... tapi kali ni gua tak gelabah beb... gua tenang jer...

Gua bangun ambik cool fever tampal kat dahi dengan belakang Akiff... lepas tu ambik ubat demam sumbat kat Akiff lagi skali... lepas tu tukarkan baju Akiff... bagi pakai baju yang lubang2 supaya senang panas badan die nak keluar... lepas tu gua ambik bekas air dengan towel... bagi basah skit dan lap lap kat badan Akiff... Akiff pulak nangis sikit jer... lepas tu die diam jer... gua pun lap badan die sambil bernasyid... ecehh... nasyid tuuu.... hahaha... time sihat nyanyi lagu ntah hapa2... time sakit baru nak nasyid bagai... kahkahkah...
Tengok Akiff, mata terbukak... tak tido pun tapi die diam jer... biar jer gua lap badan die... mungkin selesa agaknya... sampai la die tertido balik pukul 4 lebih pagi tadi... bile die tido gua chek suhu badan die... 37.2... memang demam sikit tapi panas dah kurang... so, gua sambung tido...

Pukul 6 pagi gua bangun nak siap2 g kejer gua chek skali lagi... badan Akiff dah tak panas... legaaa... tapi dah pesan kat toksu die bagi Akiff makan ubat jugak pagi ni...

tadi gua call toksu chek Akiff macam mana... dia kata Akiff ok... sihat dan activ cuma paha bekas cucuk tu bengkak sikit... hmmm... siannya anak abah ni... tunggu petang nanti abah balik k... time demam macam ni la die manja sangat pun...

Labels: ,