2 malam Akiff buat hal...

Dah 2 malam berturut2 Akiff buat hal... hari Isnin Akiff tido pukul 8.30 malam... awal giler... nak tahan die tak nak bagi tido awal tapi die dah mengamuk sangat... last2 tido jugak... semalam Akiff tido pukul 9.30 malam... semalam punyer kes lain pulak... tak mengamuk pun... ok jer main2... gua sengajer buatkan die susu... hulurkan kat die terus disambar dan landing atas tilam... hohoho... mengantuk rupenyer... gua angkat terus masuk dalam bilik... tak yah nak nyanyi2 Akiff terus tido... alahai... senang pulak die tido semalam...

Alkisahnyer kalau dah awal tido risikonyer pasti ada... Akiff terjaga tengah malam... huhuhu... malam pertama tu Akiff jaga pukul 4 pagi... gua dengar die membebel sorang2 dalam gelap... lepas tu die bangun nak langkah gua nak turun ke bawah... gua terus peluk die... Akiff pulak mood manje die datang awal pagi tu... terus die landing atas dada gua... gua tepuk2 skit belakang dia... diam pulak budak ni... tup tup die tertido atas dada gua... tapi sementara nak tunggu die tido tu lengah jugak la gua nak tepuk... makan masa setangah jam jugak kot... time tu sayu pulak hati gua... terasa macam single daddy sangat... huhuhuu...

Semalam punyer kes lain pulak... pukul 4 pagi Akiff tiba2 meraung... menangis bagai nak rak... mimpi ngeri la tu... terkejut gua... pujuk2 tak jugak die brenti nangis... tapi mata still pejam... bagi susu tak nak... gua bangun on lampu dan dukung die... still nangis... dukung dan jalan2 dalam umah... still nangis... hohoho... dasyat tol mimpi Akiff  kali ni... ni bukan kali pertama Akiff mimpi dan nangis... rasanya dah 2 3 kali kot...

Last2 gua bukak lampu 1 rumah... on babytv kat astro... baru die ok... layan babytv kjap... lepas tu die nampak pulak balang kuih raya atas kebinet tv tu... nangis nak kuih la pulak... gua tak nak bagi sebab nanti die tido mulut ade sisa kuih pulak... pujuk2 dan bagi susu baru die diam... ajak masuk bilik... main2 skit... last2 pukul 5.30pg baru tido... huhuhuhu...

Susah kan kalau jaga baby sorang2 ni... yang dah rase tu boleh faham laa... kalau mood die ok memang takda masalah... tp kalau mood tak hokey... hah rasakan...

Nota kaki : Pagi esok ade game MU... kalau Akiff nak jaga mintak die terjaga pukul 2.40pagi... boleh teman gua tengok bola skali.. ekekeke... tapi kalau dia buat hal pukul 4 pagi jugak... hmmmmmmm....

Labels: ,