Eeee... uewweeekkk...

Haa... semalam gua cuci filter ceramik gua... dah banyak kali cuci cuma semalam baru teringat nak ambik gambar untuk share kat sini... filter ni memang selalu kena cuci sebab kotoran die memang super dasyat...
Haa... asalnya filter ni suci bersih macam ni... putih jer...
selepas sebulan setengah tak cuci ini lah die hasilnya... seeloknya jangan tunggu sampai macam ni... dah geli sangat dah ni... tapi sebab gua banyak out station bulan lepas dan alasan bizi menyebabkan filter ni asyik tertangguh jer nak cuci...
Nah... kasi tunjuk sikit rupe karat dan keladak yang ada dalam air paip kite... orang kate kat Kelantan jer yang sumber air paip kotor tapi kat KL pun same jer...
Proses membersihkan... sebenarnya guna span untuk cuci tapi sebab nak ambik gambar susah nak pegang span tu... hehehe...
Selepas dicuci ini lah dia hasilnya... compare dengan sebelum cuci memang tak lalu minum air paip kite kan... dasyat betul...

Kalau yang masih tak ada filter kat rumah tu memang harus dan wajib adakan... tengok bukti tu... cerita lain boleh tengok blog member gua ni... klik sini...

Labels: ,