Akiff oh Akiff... Siri 33 - Akiff & Muzik

Haa... gua ade nak share sesuatu yang interesting untuk panduan parents yang ada ni... kadang-kadang memang agak susah nak tidurkan baby... silap ari bulan bukan baby tidur, kite yang lelap dulu... memang dah banyak kali pun berlaku kat gua... hehehe...

Tapi 2 hari lepas gua terjumpa 1 video dalam youtube yang dapat membantu baby kite tidur dengan tenang... memang agak berhasil... gua on youtube dalam hp then tunjukkan kat Akiff masa dia nak tidur... kajian dah membuktikan bahawa music yang slow dapat membantu menenangkan baby dan membantu dalam perkembangan minda baby... so, memang elok sangat kalau diamalkan... ni haa video nya...


Music yang slow dan sentimental... gambar movement yang mengkhayalkan dan colur yang menarik... memang sangat menarik perhatian Akiff... bentuk mata tu adalah titik fokus untuk buat baby fokus dan mengantuk... dalam beberapa minit Akiff akan tidur tapi kadang-kadang ada jugak nak kena repeat 2 3 kali baru tidur... huhuhuhu...

Psttt : Kajian jugak membuktikan bacaan ayat suci al-Quran juga dapat menenangkan baby... so, terpulang kepada kita sebagai parent untuk tackle anak masing-masing dengan cara  yang lebih sesuai...

Labels: , ,