Akiff oh Akiff... Siri 31 - Akiff Melecur

Pagi tadi dapat call dari miss permaisuri mintak gua balik segera sebab katanya tangan Akiff kena air panas... perghhhh... berdegup kencang jantung gua... time tu gua memang dok dengar Akiff menangis kow kow punyer... cemas jadinyer...

Gua tak tanyer soalan dah... terus gua merempit balik rumah... 5 trafik lite sepanjang laluan ke rumah pulak macam faham sangat pulak... gua sampai jer terus hijau... tak berhenti langsung... 15 minit kemudian gua sampai rumah...

Atas motor kepala gua dah fikir itu ini... time tu jugak gua dah set dalam mind tak nak marah miss permaisuri bila sampai rumah nanti... gua faham bukan senang nak handle Akiff yang lasak tu... miss permaisuri pun bukan nak benda ni jadi kann... cuma kelalaian tu buat kite lebih berhati-hati kemudian hari... ecehhh... konon fikir habis pozitif dah ni... wakaka...

Sampai jer rumah gua terus ambik Akiff dan suruh siap-siap nak ke klinik... bila tengok tangan Akiff takde la teruk sangat tapi sebab budak kecik lagi memang la sangat sakit kan... time tu gua tanya miss permaisuri macam mana boleh jadi... masa tanya tu dah ada perasaan nak marah tapi cuba kontrol jugak... tapi nada tanya tu memang agak termarah sikit laa... hehehe...

Masuk dalam kreta Akiff dah brenti nangis... dah start aktif balik... main aircond la... sentuh itu ini... lega sikit rasanya...

Ni masa dalam klinik... nampak macam ok jer kan... tangan kanan dia yang kena air panas tu... tapi masih boleh pegang barang...
Ok... kasi zoom skit... nampak merah sikit... risau nanti naik gelembong air jer...
Dalam kereta balik rumah... tangan dah berbalut... doktor tu tanyer nak balut atau tak... gua mintak balutkan sebab risau Akiff jilat ubat krim tu pulak... dah la semalam Akiff baru makan aiskrim ikea... nanti dia ingat krim tu macam aiskrim pulak...
Doktor tu cakap lepas 2 hari datang klinik untuk bukak balutan tu... tapi gua rasa malam ni nak bukak dah balutan tu... nampak macam ketat jer... biar kena angin sikit...


Labels: ,