Surprise !!!! Tanjat Boboy!!!

TQ my wife sebab bagi hadiah kat abang... mmuahh... mmuuahhh...

Tahun ni gua dapat hadiah mahal dari my wife... mentang-mentang dah dapat tunggakan elaun study kan... hehehe...

Hari sabtu gua dengan miss permaisuri ke Sogo... orang tak ramai sangat tapi yang pastinya ramai orang pakai jersey kelantan... kat sogo memang dah janji nak jumpa Wan dengan Liney (kawan miss permaisuri)... diorang dari UPSI datang stay umah kami untuk weekend ni...

Dipendekkan cerita... lepas lunch miss permaisuri bagi tau Wan nak cari kasut untuk husband dia...  so, kami naik atas ke bahagian kasut lelaki... dah sampai bahagian kasut tu, gua pun ushar-ushar la jugak... masa tu gua tak dengar pun Wan mintak gua tolong pilihkan kasut untuk husband dia... bila miss permaisuri bagi tau gua yang Wan suruh gua pilihkan... gua pun start la memlilih... gua tanya nak kasut untuk apa.. dia kata untuk pergi ke pejabat... so, gua pun start memilih... gua tanya husband dia pakai kasut size apa... dia kata sama size macam gua kot... aik... gua pernah jumpa husband Wan skali dulu, rasanya husband si Wan ni badan lagi kecik dan rendah dari gua... hmmm... jeng jeng jeng...

Tiba-tiba gua terfikirkan sesuatu... lepas tu gua tengok miss permaisuri beriya-iya suruh gua pilih... jeng jeng jeng... time ni gua dah macam boleh agak dah... pastu gua bagi 3 pilihan kasut kat Wan untuk dia pilih... then dia cakap dia tak tahu... terpulang kat gua yang mana gua paling berkenan... aikkk.... jeng jeng jeng...

Gua round skali lagi ushar ketiga-tiga kasut tu... then gua pilih 1 kasut sebagai pilihan utama gua... Wan suruh gua try kasut tu... jeng jeng jeng....

Dah confirm gua paling berkenan denga kasut tu... Dah try dan test... Wan pun pergi bayar kat kaunter... Sampai situ je la adegan pilih dan beli yang berlaku kat sogo tu... ntah knapa masa tu gua dah 90% yakin kasut tu milik gua... hahaha... tapi kalau betul kasut tu memang untuk husband Wan... memang kuciwa gila la gua... sebab perasan lebih... kahkahkah...

Petang semalam miss permaisuri dengan kawan-kawan dia dah balik ke UPSI... so, tinggal la gua dengan Akiff jer kat rumah... Semalam tepat pukul 12 malam hp gua menjerit... time tu gua dah tido dah... miss permiasuri call untuk wish happy birthday... masa tu gua ngantuk sangat... tapi bila miss permaisuri cakap dia ada surprise untuk gua dan suruh gua pegi ambik dalam bilik iron... gua macam tak terkejut sangat... sebab dah jangka pun... ekekeke... tapi gua cuba jugak buat-buat terkejut walaupun tak berapa sedar time tu... mengantuk sangat... sorry baby...

Miss permisuri cakap tengok dalam bilik iron tu ada tersempunyi kad... then gua pun bangun dah cari... jumpa kad macam kat bawah ni...
Kad ni ada dalam bag refelctor gua ni... Ada arahan la pulak... gua masuk bilik satu lagi tengok belakang pintu...
Ada klu "1st cake Akiff"... hmm... setahu gua kek Akiff memang dah habis lama dah... cuma kotak kek yang masih ada... so, gua tengok dalam kotak kek Akiff tu...
Besar kan kotak kek Akiff ni... muat nak letak hadiah dalam tu...
Bukak jer kotak tu ade nampak kad dulu... pastu ada hadiah... jeng jeng jeng...
Hmmm... size kotak kasut ni... korak rabak gua koyak pembalut tu... takdanya nak bukak elok-elok... excited plus mengantuk dan nak cepat tido balik... hehehe...

jeng jeng jeng....
Wow... kasut yang gua pilih tuuu... sukanyaaaaaa...... tapi kasut ni mahal laa... kesian kat miss permaisuri...
Abang sangat suka kasut ni... tersangat.... 
Mmuahhh...

Nota kaki: Miss permaisuri buat game macam yang pernah gua buat kat die dulu... boleh bace sini kalau nak tahu cerita 2 tahun lepas...

Tapi kan... akhirnya pagi ni gua ter'surprise' jugak dengan surprise miss permaisuri... memang gua tak jangka pun... nak tau tunggu next entry...

Labels: