Kenyir Lake Resort & Spa

Minggu lepas gua out station ke Kelantan & Terengganu... sambil bekerja sambil jenjalan... dapat merasa tengok keindahan ciptaan Allah... kali ni gua bermalam kat Kenyir Lake Resort & Spa tapi dah ditukar nama kepada Kenyir Lake Resort Taman Negara...

Ok now gua tunjuk dulu gambar dari hp gua dulu..  malas nak edit-edit... smua gambar adalah fresh from oven...
 
Sie-sie jer senyum... bukan nampak pun... wakaka...
Skali tengok nampak macam lukisan pun ade tapi inilah die keindahan alam... bertuah pekerja resort ni dapat menikmati keindahan alam macam ni setiap hari...
Best Lake Resort... memang patut pun...
Ruang dalam bilik tidur... kemas tapi katil bergoyang sebab kaki katil ada roda... kalau hanimun macam tak best plak kann.. wakaka...
Bukak jer pintu ada balcony k view tasik disebalik celahan pokok...
Sofa patut dah tukar baru sebab dah sangat lama rasanya... bila duduk rasa tak selesa dan bergoyang... sapa la punya kerja ni...
Luar balcony ada tempat lepak... kalau nak bersilat dengan nyamuk boleh la lepak sini...
TV agak kuno... sekarang dah patut pakai LCD paling koman pun...
Nampak sangat banyak nyamuk... yer la... dah dok kat hutan...
Antara kemudahan yang diberikan... 1st time gua dok hotel dapat skali shaver... gua tak guna pun... simpan buat koleksi...
Pemandangan dari luar...
Laluan ke lobby... kalau malam sangat la sunyi... macam jalan dalam hutan... tapi perkhidmatan buggy adalah free... kalau nak bergerak ke mana-mana boleh call jer...
Pool yang owhsem... view tasik kenyir yang luas...
See... sambil berendam menikmati keindahan alam... oh yeahhh... sangat best lor...

Harga untuk semalaman adalah RM280 tapi kalau tunjuk Goverment pass dapat la RM200... berbaloi sangat...

Labels: , ,