Akiff oh Akiff... Siri 29 - Akiff Dera Abah

Minggu lepas masa balik kampung gua ada bawak Akiff berubat secara tradisional... nak pulihkan semangat Akiff yang hilang... ntah kenapa sebelum ni Akiff jadi cepat rasa takut... cepat terkejut... buah kelapa jatuh pun dia terkejut dan nangis... dengar bunyi bising pun dia takut dan nangis... mainan kereta yang bunyi-bunyi pun dia takut... tapi sekarang nampak macam Akiff dah ok... dah tak takut dan nangis tapi super activ la pulak... memanjat ja kejanya... tak reti penat.... tak reti dok diam... mulut pun dah makin ringan... menjerit ja kejanya... tapi takpe... gua memang suke pun...

Tapi sebenarnya bukan pasal tu gua nak cerita kali ni... gua nak story pasal semalam punya kes... semalam pukul 9 malam Akiff dah mengantuk... so, gua buat susu dan bawak Akiff masuk bilik... kejap jer lepas tu Akiff dah tido... biasanya kalau Akiff tido time tu memang akan berlarutan sampai ke pagi...

Pukul 11 malam gua kat dapur, tengah basuh botol susu Akiff... tengah siapkan bekal susu nak letak dalam bilik... tiba-tiba terdengar tapak tangan sedang menapak... sekali gua jengok kat depan rupa-rupanya Akiff dah tercegat kat ruang tamu.... hadoiiii... gua cepat-cepat buat susu then bawak Akiff masuk bilik dan cuba tidurkan dia balik... tapi nasib tak menyebelahi gua sebab Akiff dah fully charging... mulut dia dah start menyanyi... lepas tu nak keluar ke ruang tamu... akhirnya gua mengalah...

Penat melayan Akiff kat depan, gua bawak masuk bilik pulak... tutup semua lampu... biarkan Akiff guling-guling...
Gambar kat atas ni gua ambik dah dekat pukul 2 pagi dah... puas jugak gua nyanyikan lagu... mengaji... bersajak... syair... pantun... semua laaa... at last........
pukul 2.45 pagi Akiff tido... huhuhuhu.... jangan buat macam ni lagi k Akiff...

Labels: ,