Akiff oh Akiff... Siri 20 - Akiff Suka Mengemas

Okeh... kali ni gua nak story cara gua kontrol Akiff kat rumah... dah memang pe'el semua budak-budak memang suka 'mengemas'... nak larang sangat tak boleh jugak... budak-budak time cenggini la diorang nak explore itu ini... semue bende yang diorang tengok bagi diorang adalah benda baru dan untuk dibuat main... itu adalah proses learning bagi diorang...

Baru ni gua bawak Akiff masuk bilik... niat nak guling-guling dan main-main dengan Akiff sampai die tido... tapi Akiff tak nak layan gua... die ade banyak hal nak buat... Abah boleh p depan layan bola kat TV... so, gua biarkan jer... gua tengok sikit ape yang die nak buat... rupenyer die sebok 'mengemas' bakul die yang ade bedak, minyak, losyen, sikat, etc... hadooo... patut la diam jer...

Semalam pun Akiff tak reti dok diam... ade jer kejer yang die cari... bertuah abah dengan ummie kan... ade anak yang rajin macam ni...

Tiba-tiba gua dapat idea... sebabkan Akiff suke sangat mengemas... so, gua ambik bakul dan masukkan benda-benda yang boleh Akiff kemas... gua letak depan TV supaya senang gua nak monitor... Hasilnya... Akiff tersangat bizi samalam sampai letih... kehkehkeh...

Gua letak barang dalam bakul tu then bagi Akiff keluarkan... (view dari atas)
View dari dalam bakul... hahaha... abah yang paparazi... kesian Akiff....
 See... sangat bizi kan... dah bersepah tu... bagus-bagus... 
Habis Akiff memunggah... gua ajar suruh die masukkan semue barang yang die keluarkan tu masuk dalam bakul balik... ni pun learning proses gak ni...
Last-last dah tak larat dah... biarkan jer... kehkehkeh... Akiff leka dengan aktiviti ni lama jugak laaa... sempat la gua makan malam kejap...

Labels: