Akiff oh Akiff... Siri 18 - Akiff Tido Awal

Okeh... serius gua makin hari makin malas nak hapdet blog... ish ish... harap-harap penyakit malas ni cepat-cepat berambus...

Hari ni story tetap same... citer Akiff... yang dah buhsan dengan cerite gua tolong bace sambil tutup mate... kehkehkeh...


Semalam Akiff ngantuk awal... pukul 7.30 malam dah ngantuk... huhuhuhu... mane tak nyer... petang tu die bangun tido pukul 3.20 petang lepas tu dah tak tido sampai la gua ambik Akiff pukul 6 petang... balik rumah die buat perangai laa... dah mengantuk sangat...

Gua cuba jugak tak nak bagi Akiff tido time maghrib macam tu... gua main-main dengan die... usik-usik die... bertahan la jugak sampai pukul 8 malam... lepas tu die dah bosan... dah ngantuk level 7 dah... dah tak boleh tahan... nak nangis jer... so, gua dukung die... jalan-jalan dalam umah... tengok berita kat TV pun sambil berdiri dukung Akiff... Gua bukan ape... kalau gua bagi Akiff tido time maghrib tu mesti die akan terjaga dalam pukul 8 lebih... that time die dah sempat recover semue energy die... dan masa tu pukul 11 malam belum tentu Akiff nak tido lagi... so, gua tak boleh biarkan ini berlaku...

Pukul 8.30 malam tahap mengantuk Akiff di level 9... dah start nangis.. gua pun dah tak boleh nak tahan lagi dah... kesian pulak... so, gua buat susu dan bawak Akiff masuk bilik... bagi susu, tutup pintu bilik, tutup lampu dan baring sebelah Akiff... baru sikit menyusu Akiff dah tertido... hehehe... kesian anak abah...

Tapi... ntah macam mana sekali dengan abah tertido skali... wakaka... pukul 12 malam baru gua terjaga... huhuhuhu... kesian ummie... sms/call tak berbalas... 

Labels: ,