Air Salji

Entry kali ni kesinambungan dari makan ais krim kat sunway hari tu... macam yang gua cerite kat sini...

Lepas makan ais krim harus la nak minum air mineral pulak kan... nak beli mineral water kat kiosk tepi-tepi tu macam mahal pulak... sebotol boleh cecah RM2.50 hingga RM3.00...

So, nak murah punyer pasal gua pergi cari mineral water dalam Giant... sebab nak cepat... gua masuk Giant terus cari rak mineral water... ok dah jumpe... tak banyak pilihan yang ade... gua ushar penutup botol yang ade colur jer... yang putih gua tak nak sebab penutup putih bukan mineral water... yang tu drinking water... air paip yang dirawat jer... so, yang paling dekat dengan lokasi gua berdiri masa tu jenama Spritzer... RM1.99...

"hmmm... spritzer mahal sikit ni... ambik yang lain laa..."
Gua terus sambar mineral water penutup biru kat sebelah spritzer tu (gambar atas)... nak cepat sangat gua sambar jer tak tengok harge... rasenyer murah sikit la kot... sebab setahu gua jenama spritzer jer yang mahal pun... tak pun jenama ECPI... yang lain memang gua tak budget mahal pun...

Sekali bile awek casher tu scan harge... perghhh... gua diam jer... hulur duit dan blah...

Harge die macam kat bawah ni...
5 hengget dowh... nak murah punyer pasal, last last dapat yang mahal jugak... kahkahkah....

Tau kenape mahal sangat... sebab ini laa...
Air salji dari prancis rupenyer... cisss.... dah la tak sodap... payau!!!!

Labels: ,