Akiff oh Akiff... Siri 15 - Persiapan Tido Akiff

Semalam gua bawak Akiff masuk bilik pukul 10 malam... seperti biasa... tutup lampu, bagi susu, tepuk-tepuk dan nyanyi-nyanyi sikit...

Dalam pukul 10.20 malam gua tengok Akiff dah diam... tak bergerak... dah tido la tu... perlahan-lahan gua cabut botol susu dari mulut dia... dok kejap tiba-tiba Akiff berbunyi... membebel ntah ape ntah... hahaha... nak tergelak pulak gua... ingtkan die dah tido... rupenyer die blakun jer lebey... buat-buat tido pulak... hadooo...

Last-last gua biarkan jer die guling-guling dalam gelap... dah lengoh tangan nak tepuk... dan malas nak nyanyi... gua pulak buat-buat blakun tido... zzzzzzzzzzzzzzzzzzz.....
lakonan gua sangat real sampai gua sendiri tertido... hehehe... bila terjaga pukul 11 lebih tengok Akiff dah tido... hmmm... legaa...

Sebelum tido gua dah prepair segala keperluan tengah malam nanti... biasanya Akiff akan terjaga 2 @ 3 kali untuk menyusu... so, kat bawah ni gua dah standby siap-siap dalam bilik... tak perlu gua nak bangun ke dapur... lambat...
 Gua standby 3 botol susu siap berisi air... bekas susu yang dah siap sukatan... bekas air panas dan jugak warmer...
Gua isi air siap-siap dalam botol susu sebab nanti tengah ngantuk tu tak la  buat susu terlebih panas... lagi pun cepat sikit... juz masukkan air panas sampai sukatan yang gua nak tu... memang suhu dia akan ngam ngam...

oh yaa... dalam gelap of coz susah nak buat susu kan... dan gua pun takkan nak on lampu... kang tak pasal-pasal Akiff jaga... so, gua guna LED tourch light jer... cahaya ala-ala dan tak terang sangat...

Warmer tu pulak untuk simpan susu yang tak habis... so, sementara nak buat susu baru.. gua sumbat dulu dengan baki susu yang tak habis tu kat Akiff...

Akhir kata dari gua... ucapkan selamat tinggal kepada tidur yang nyenyak... zzzzzzz....

Labels: ,