RuTiN HaRiaN Gua & Akiff


Hari ni 1st day hantar Akiff kat rumah pengasuh... nasib baik mak sue gua sendiri sudi nak jaga Akiff... so, gua tak perlu nak risau...

Pengalaman mak sue mengasuh baby bukan calang-calang... mak sue penah jaga baby dah ramai dah... semuanya cucu sedara dia sendiri... Akiff ni adalah cucu sedara yang terbaru yang daftar sebagai salah seorang cucu asuhan mak sue...

Rasanya dah setahun lebih kowt mak sue tak mengasuh sesiapa dan sekarang Akiff jadi peneman mak sue... hilang jugak boring mak sue kat rumah... tapi jenuh pulak la nak kawal budak activ ni...

Rumah mak sue dengan rumah gua tak jauh pun... drive tak sampai 5 minit dah sampai... belum sempat masuk gear 5 dah sampai rumah mak sue... dekat kan... mau tak dekat... duduk pun satu taman... Taman Tun Perak... cuma mak sue kat Blog Pahlawan... gua pulak Blog Waja...

Rutin gua setiap hari lepas ni ialah... bangun pagi siapkan diri... lepas tu pukul 7 pagi keluar rumah hantar Akiff ke rumah mak sue... lepas tu tinggal kereta kat situ, tukar ambik moto then terus ke office... balik kejer pukul 5 petang dari office... terus balik rumah dulu... mandi dan siapkan diri... baru ke rumah mak sue ambik Akiff... time malam pulak lepak berdue jer dengan Akiff... kalau ada orang berani ajak gua lepak kat luar, kena la gua  bawak Akiff sekali... boleh?

Pagi tadi hantar Akiff kat rumah mak sue ok jer... Akiff tetap dengan senyuman maut dia tu... buat bekal abah ke office...

Labels: ,