Photoshoot Akiff

Hari sabtu gua takde aktiviti sangat nak buat... seminggu sekali miss permaisuri balik umah so gua tak bercadang sangat untuk keluar jalan-jalan... lebih baik dok umah gurau-gurau... lagi untung... kann... hehehe...

Tibe-tibe pukul 3 petang gua kena rasuk mood rajin... camera gua dah lame terperap... so, gua siap-siapkan peralatan dan kelengkapan... Mini Studio Mirza pun dah lama terbiar... sebelum ni dah ditransform kembali jadi bilik tido... tapi gua dah pasang balik set background DIY gua dan kemas sikit... 

Gua suruh miss permaisuri pakaikan baju bee yang dah lama gua beli untuk Akiff... terus gua berphotoshoot dengan Akiff... hasil gambar gua dah publish kat fesbuk gua... tapi kat sini gua nak tunjukkan hasil yang original kluar dari camera dan hasil selepas mendapat sedikit sentuhan magis gua...
Sebelum...


  Selepas...
Sebelum...
 Selepas...

Ada beberapa lagi hasil tangkapan gua yang gua rasa agak cun jugak... tunggu nanti gua edit...

Gua nak share pengalaman sikit... nak shoot gambar baby bukan senang okeh... bukan macam nak shoot gambar model... baby tak reti dok diam... die tak akan statik... so, kena cepat... ada perumpamaan yang gua dapat dari seorang sifu fotografi... die kate, shoot gambar baby ibarat memancing... kadang-kadang akan dapat hasil yang sangat puas hati... kadang-kadang seharian shoot pun belum tentu dapat hasil... bergantung sepenuhnya kepada mood baby... kalau sejam shoot dapat 2 3 keping yang menjadi pun dah dikira cukup bertuah...

Labels: , ,