HaRi PeNDaFtaRaN UmmiE

Semalam 12 Februari  kami sekeluarga ke UPSI untuk hantar miss permaisuri lapor diri... gua dgn akiff ditemani mak dengan abah gua yang datang dari kampung semata-mata nak temankan kami...

Pukul 8.45 pagi kami gerak keluar dari rumah... singgah breakfast dulu kat kedai area rumah then pukul 9.20 pagi bertolak ke Tanjung Malim... tak jauh pun... sejam jer perjalanan dari rumah...

Sampai UPSI ummie terus g daftar... pendaftaran agak lancar... bagus betul pentadbiran UPSI ni... sangat sistematik dan terancang... tempat menunggu untuk waris disediakan... pendaftaran pun dah dibahagikan ikut jadual masing-masing... so, memang tak sesak sangat... parking pun ok... tak perlu nak jalan jauh-jauh...
Masa ummie pegi daftar kami tunggu kat area parking jer... malas nak masuk dalam...
tapi lepas gua pegi ushar kawasan dalam rupenyer ade tempat menunggu yang agak selesa... banyak kerusi... bawah khemah dan tak panas... tengok Akiff kat atas ni... sempat dulu mengunyah sementara tunggu ummie daftar... pendaftaran pengajian ambik masa kurang dari setengah jam... cuma pendaftaran untuk penginapan lama sikit tapi still ok...
Lepas daftar kami ke rumah sewa ummie... kat sini la ummie akan tinggal sepanjang kat UPSI ni... rumah teres 2 tingkat 6 bilik... setiap bilik kongsi 2 orang... selesa la jugak... rumah ni betul-betul depan tempat pendaftaran tu... jerit pun dengar...
 Akiff tengah sebok tolong ummie kemas barang...

Lepas settle semue kami keluar cari makan... part ni paling best... keliling tanjung malim kami round cari kedai makan... abah tak mau kedai mamak... nak cari kedai melayu... tapi semua kedai melayu yang kami singgah lauk dah habis... yer la.. time tu dah pukul 2 petang... last-last dah lapar sangat abah makan jugak kat 1 kedai ni... wpun lauk dah banyak habis... gua, ummie dengan mak tak makan kat situ sebab tak berselera... lauk dah habis... tinggal yang tak best... so, kami temankan abah makan jer... lepas tu kami pegi makan kat KFC... hehehe... baru la berselera... kat situ abah makan lagi skali... wakaka...

Habis jer semue urusan termasuk makan... kami hantar ummie ke hostel tempat ummie akan tinggal sepanjang minggu orientasi ni... pukul 4 petang kami balik KL...

Jaga diri bebaik yer ummie... abah dengan Akiff sentiasa rindukan ummie... kami tunggu ummie balik hujung minggu ni...

Labels: ,