:: Makan-makan... Gino's Pizza::

Ok... gua nak story pasal makan-makan kali ni... sabtu baru ni gua ke area Hulu Langat makan spaghetti... dah banyak kali gua lalu depan restoran ni cuma kali ni baru terlintas nak try... agak pelik sebab kawasan hulu langat ni boleh dikatakan agak kampung tapi ada pulak restoran Italy kat tepi jalan...

Senang jer nak cari kedai ni... Kalau dari Pekan Batu 9 atau dari Kajang menghala ke Hulu Langat... korang ushar tepi jalan belah kiri... nanti akan nampak pagar kedai macam gambar kat bawah ni... kalau dah nampak petronas belah kanan korang... tu maknanya korang dah terlepas...
Akan jelas nampak 3 benda macam kat atas ni... takda benda yang akan melindungai penglihatan korang untuk lihat signboard ni...
Gua dengan wife try spaghetti... memang niat asal ke sini nak try spaghetti... next time mayb boleh try pizza pulak sebab pizza pun nampak menarik gak... cuma apa yang gua perhatikan, ramai pelanggan sini yang order garlic bread dengan soup... hmmm... hari tu kami dah kenyang sangat, so dalam waktu terdekat ni nak ke sana lagi skali untuk try garlic bread pulak...
Gua order meatball bolognese, wife gua order carbonara spaghetti... kami tukar2 untuk try rasa... sebagai peminat spaghetti gua bagi rating 4 bintang untuk bolognese dan 4.5 untuk carbonara... ni ikut kata anak tekak gua la...

Sementara menunggu menu gua sampai... sempat jugak gua sembang dengan pemilik restoran ni, Gino.... die ni memang asal dari Italy... tapi pindah ke Malaysia sebab ikut anak die yang kawin dengan orang sini... oh yaa... Gino sebenarnya dah convert masuk Islam... nama Islam dia ialah Isa... dia gunakan nama Italy dia untuk restoran ni sebab nak nampak lebih ke'Italy'an... Gino ni agak frendly la jugak... boleh la cakap melayu sikit-sikit... atuk Gino ni dah ada 3 cucu dah... die pesan kat gua suruh cepat-cepat tambah baby... hehehe... gua bagi tau mem besar tapi die jeling jer... huhuhuhu...
Restoran ni sangat cantek bagi aku... decoration agak romantik kat bahagian luar... kat bahagian dalam macam biase jer... cuma masalah parking kat restoran ni jer laa... agak ciput... iyer laa... restoran ni buat kat tapak depan rumah menantu die jer... so, tanah tu terhad laa... (Gino tak bagi tau pun rumah belakang restoran ni menantu die punyer... tapi gua syak laa sebab takkan nak buat kat rumah orang pulak kann...)
Ni bahagian dalam... biase-biase jer...

Hmmm... bab harga pulak... bagi gua harga yang tertulis kat menu ni boleh diterima... nak kata mahal tak jugak... nak kata murah pun tak... ok jer... cuma harga minuman sikit mahal... gua order Teh O panas harga RM3... kat kantin office gua baru 60sen jer... hehehe...
Pandai-pandai la korang teropong nak tengok harga...
Haaa... ni la atok Gino tu... mula-mula gua nak ambik gambar die dengan Akiff... gua bagi tau die untuk tujuan masukkan dalam blog gua jer... boleh gua promote free untuk restoran die ni... tapi die tolak sebab katanya baju tak cun... maluu... wakaka... die ingat blog gua ni dibaca oleh seluruh Malaysia kot... kahkahkah...

Lepas die tolak permintaan gua tu... die terus masuk dalam kat kitchen... gua suspek die pegi sikat rambut dan betulkan baju kot... sebab lepas tu masa gua nak bayar die terus datang kat sebelah gua then suruh staff die tolong ambikkan gambar kami... wahahaha... malu dowhh... macam jakun pulak nak ambik gambar dengan lu... nasib baik orang tak ramai masa tuu... lepas tu die tengok gambar die sebok pulak kate nampak sangat perut die besar... lain kali tarik nafas dalam-dalam macam gua... lepas tu senyum buat macam biase... hahaha...

Oh yaa... lupa nak bagi tau... restoran ni dibuka setiap hari dari pukul 5 petang sampai 1 pagi...



Labels: ,