::MaKan JoM... EspresSOUP::

Semalam gua jalan-jalan kat The Mines... niat asal hanya untuk buat pemantauan kat Splash Park The Mines... nanti nak bawak Akiff main-main kat situ... tapi malangnya semalam banyak mainan under maintenance... yang best pasal tempat ni ialah it's FREE!!! dan ramai orang tak tahu kewujudan tempat ni... dulu sebelum ada anak memang teringin sangat nak bawak anak main situ dan sekarang masanya dah tiba... tunggu sikit hari lagi gua nak bawak Akiff main-main kat situ... kalau ada ramai geng lagi best ni... yang nak joint nanti roger gua okeh... same-same lepak situ...

Lepas tu gua pusing-pusing buat rondaan dan survey Samsung Tablet kat situ... kalau korang dah lame tak jejak kaki kat The Mines ni... meh sini gua nak bagi tau bahawasanya sini dah ada IT Centre atau pusat setempat untuk beli gadget... tak yah nak sesak-sesak redah jem pegi Lowyat... sini pun ok...

Sebelum balik gua singgah makan kat EspresSOUP... korang tau ke menatang apa EspresSOUP ni... alaa... sup yang dalam mangkuk roti tu... ni 1st time gua try...
Ni roti yang bentuk mangkuk tu...
Roti ni dibakar dulu sebelum diisi dengan sup yang korang pilih... ada banyak pilihan sup tapi gua pilih sup kentang... mula-mula memang agak keras roti ni.. iyer laa... roti bakar kan keras... lepas tu bile dah biar lama roti tu jadi liat...

Untuk orang jakun yang 1st time nak makan benda pelik macam ni... kat atas meja makan tu ada nota cara untuk makan... macam kat bawah ni...
Kalau tak reti jugak korang bantai la nak makan macam mana pun... takde sape nak larang...
Harga pun ok jaa... tak mahal sangat... gua try combo no 6... ada spaghetti carbonara...
Gua bagi status WAJIB CUBA untuk spaghetti kat sini... kalau ikutkan anak tekak gua ni... spaghetti sini memang A... terbaek...!!!

Labels: ,